Проучване на паранормалното, което е направено от уважавания професор по

...
Проучване на паранормалното, което е направено от уважавания професор по
Коментари Харесай

Повечето призраци са били мъже приживе!

Проучване на паранормалното, което е направено от уважавания професор по парапсихология в Държавния университет на Рейкявик, Исландия – доктор Ерлендър Харалдсън, твърди, че в огромната си част призраците са били мъже приживе, които са починали в резултат на насилствена гибел.

Необичайната си доктрина ученият е построил след срещи и диалози с повече от триста и петдесет очевидци на проявленията на паранормалното по територията на цяла Европа. Харалдсън даже е бил упрекнат в сексизъм поради изказванието си, че от отвъдното се появяват най-вече мъже.

Професорът обаче е опонирал, че призраци от женски пол се появявали единствено пред родини или близки като тип предизвестия, което ученият отдава по-скоро на дълбока и свръхестествена вътрешен глас, в сравнение с вик от отвъдното.

Страшните истории, които сме чували, тези, които фактически ни карат да се опасяваме от духове, се отнасят за злокобните мъжки призраци, които и до ден сегашен бродят по напоената с кръв земя на Европа, споделя професорът.

По време на проучването му, което стартира при започване на 80-те години на ХХ век, той е приказвал със стотици очевидци на паранормалното и по-късно издирил аргументите за гибелта на появилите се привидения.

Необичайно е, че множеството призраци (67 процента) са от мъжки пол. Такава причинност следва от разказите както на мъже, по този начин и на дами. Това се припокрива с нашето предходно проучване, съгласно което 77 % от хората от двата пола са видели извънредно умряли мъже, споделя още лекар Харалдсън. В 80 % била открита личността на тези мъже и повода за тяхната гибел,.

 Духове

Теорията на исландския парапсихолог е подкрепена от изследването на лекар Ян Стивънън – психолог от Вирджинския университет, който директно следил или приказвал с повече очевидци на паранормални проявления. В повече от 70 % от случаите появилите се призраци били от мъжки пол. В 40 % от случаите появяването била обвързвана с последвало трагично събитие.

Интересен факт от проучванията на исландския академик също по този начин е, че съгласно него 25 % от жителите на Западна Европа и 30 % от Източна Европа са срещали привидения.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР