Проучване на общественото мнение, проведено от Metropoll, показа, че Партията

Проучване на общественото мнение, проведено от Metropoll, показа, че Партията ...

Спад на подкрепата за Ердоган, според проучване.Проучване на общественото мнение, проведено от Metropoll, показа, че Партията на справедливостта и развитието (ПСР), която е на власт като еднопартийно правителство от 2002 г., би получила 30,3 процента от националния вот при евентуален избор избори през юни, съобщиха местни медии.

В проучвания, проведени от Metropoll през февруари, вотът на партията е 33,9 процента; 33,7 процента през март; 32,8% през април; и 30,7 процента през май.

"Голяма загуба на ПСР", написа в "Туитър" Йозер Сенкар, президент на социологическата компания, когато обяви резултатите.

Анкетата също показа спад в вота на Партията на националистическото движение (MHP), партньорът за избор на ПСР. Гласът на MHP спадна до 6,2% от 7,3% през май.

Според проучването основната опозиционна Републиканска народна партия (CHP) отбеляза увеличение на своя вот през юни, което нарасна до 21,7 процента от 19 процента през април и май и 17,7 процента през март.

Кюрдската народна демократична партия (HDP) също отбеляза увеличение на вота си от 8,4 процента през май до 8,9 процента през юни.

Новосъздадените партии DEVA и Gelecek също увеличиха гласовете си, достигайки съответно 1,9% и 1,4% през юни./ news.bg

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 

"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени сХартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Източник: petel.bg