Проучване на Министерството на земеделието на САЩ разкрива, че навиците

...
Проучване на Министерството на земеделието на САЩ разкрива, че навиците
Коментари Харесай

Мием ли правилно ръцете си, докато готвим

Проучване на Министерството на земеделието на Съединени американски щати разкрива, че навиците на миене на ръцете, които имаме, до момента в който готвим, в действителност са напълно неправилни.

А това, както може да се допусна, води до преместването на тонове бактерии, без да си даваме ни най-малка сметка, написа CNN.

В извършеното проучване вземат участие близо 400 доброволци, на които е сложена задачата да създадат бургер с пуешко месо и салата в особено построени за задачата кухни. Всяка една стъпка при готвенето обаче е следена от екип от учени.
 Снимка 282011

За да могат въпреки всичко да измерят разпространяването на евентуалната болест от неприятната хигиена, обвързвана най-много с несполучливо измиване на ръцете, суровите бургери били заразявани с РНК вирус. Той в множеството случаи е безопасен за хората, само че от време на време води до разпространяване норовируси, които пък предизвикват хранително отравяне.

Благодарение на вируса, учените открили, че цели 97% от хората в действителност не мият ръцете си вярно, което води до преместване на голям брой бактерии.

Според Центъра по предварителна защита и надзор на заболяванията на Съединени американски щати, с цел да мием ръцете си вярно, би трябвало да следваме няколко стъпки. Първо им слагаме сапун, след което започваме да ги търкаме една в друга най-малко за 20 секунди. Следва изплакване и изсушаване, само че не в мократа забрадка за ръце (която употребяваме от няколко дни вече), а в суха забрадка или кухненски сешоар за ръце.
 Снимка 424667

Установило се обаче, че към 80% от доброволците в извършения опит не търкат ръцете си задоволително секунди и/или не ги подсушават вярно, поради което 50% от участниците заразяват бургерите с вируса.
 Вероятно мием ръцете си погрешно
Вероятно мием ръцете си погрешно

А ето по какъв начин трябва
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР