Проучване на коронавирусните инфекции, обхванало почти всички в карантинирания северноиталиански

...
Проучване на коронавирусните инфекции, обхванало почти всички в карантинирания северноиталиански
Коментари Харесай

Италианско проучване в цял град установи, че 40% от случаите с коронавирус са без симптоми

Проучване на коронавирусните инфекции , обхванало съвсем всички в карантинирания северноиталиански град Во, откри, че 40% от случаите не демонстрират признаци - което допуска, че безсимптомните случаи са значими за разпространяването на пандемията, оповестява " Ройтерс ".

Проучването, ръководено от академик от италианския университет в Падуа и " Империал колидж " Лондон , също показа доказателства, че всеобщите проби, комбинирани с уединяване на случаи и блокиране на общественост, могат бързо да спрат локалните огнища .

" Въпреки " безшумното " и необятно публикувано предаване, заболяването може да се управлява ", разяснява Андреа Крисанти, професор в Падуа и Лондон, който управлява изследването. " Тестването на всички жители , без значение дали имат признаци или не, дава метод... да се предотврати експлоадирането на огнища . "

Крисанти стана прочут в Италия с това, че се застъпва за необятно тестване, преди да стане публично управление на Световната здравна организация. Во с население от близо 3200 души, незабавно бе подложен под карантина за 14 дни откакто регистрира първата гибел в Италия от COVID-19, на 21 февруари.

През тази две седмици откривателите тестваха по-голямата част от популацията за SARS-CoV-2, коронавирусът, който предизвиква COVID-19. Анализ на резултатите , оповестен в списание Nature, сподели, че при започване на карантината 2,6% от популацията на Во - или 73 души - са позитивни. След две седмици единствено 29 души са били позитивни .

И в двата случая към 40% от позитивните случаи не демонстрират признаци . Но защото всички открити случаи на ковид - били те симптоматични или не - са под карантина , споделиха откривателите, това оказва помощ да се забави разпространяването на заболяването, като дейно я потисна след няколко седмици .

Крисанти разяснява, че триумфът на всеобщите проби във Во способства за по-мащабната политика за публично здраве в по-широкия район Венето , където това е има " голямо въздействие върху хода на епидемията " там спрямо други райони.
 Десетте най-засегнати страни от ковид
Десетте най-засегнати страни от ковид

Само за последните 8 часа инфектираните се усилиха с над 100 000
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР