Проучване на компанията Automatic Data Processing Inc. (ADP) отчете нарастване

...
Проучване на компанията Automatic Data Processing Inc. (ADP) отчете нарастване
Коментари Харесай

Здрав ръст с 235 хиляди на работните места, разкрити от частния сектор на САЩ през октомври



Проучване на компанията Automatic Data Processing Inc. (ADP) регистрира повишаване с цели 235 000 (7-месечен връх) на работните места, разкрити от частния бизнес в Съединени американски щати през десетия месец на годината, надвишавайки прогнозите на финансовите пазари за напредък с към 200 000. В същото време беше оповестена низходяща проверка на данните за септември, съгласно която в частния бранш на американската стопанска система бяха разкрити 110 000 работни места при предходна оценка за 135 000.

Трябва да се има поради, че данните за септември бяха най-слаби от към година насам предвид на отрицателното отражение върху трудовия пазар на ураганите " Харви " и " Ирма ", които минаха в края на лятото и при започване на есента през основни щати като Тексас и Флорида, оставяйки хиляди хора краткотрайно без работа.

Според ADP дребните американски компании (с наети сред 1 и 49 работници) са разкрили през октомври 79 000 нови работни места, откакто в резултат на ураганите те бяха принудени да съкратят през септември 16 000 работни места, до момента в който междинните по мярка компании (с личен състав сред 50 и 499 души) са наели през предишния месец 66 000 трудещи се, а огромните компании (с личен състав над 500 души) са разкрили 90 000 нови работни места.

Секторът на услугите е добавил през десетия месец на годината цели 150 000 работни места, до момента в който в индустриалния бранш те са нарастнали с 85 000 при покачване с 22 000 единствено в границите на индустрията, а в строителството са били разкрити 62 000 работни места, демонстрира последното изследване на ADP.

Трудовият пазар остава здрав, а наемането на личен състав отбелязва едно от най-хубавите си представяния, които сме виждали през цялата отиваща си година, уточни Ахю Илдирмаз, вицепрезидент и началник на Научноизследователския институт на организация ADP. Въпреки, че секторът на услугите беше обиден тежко през септември от двата урагана, ние сме очевидци на забележителен растеж през октомври на заетостта в професионалните услуги, изключително при по-високоплатените професионални механически работни места. Освен това дребните предприятия съумяха да се възстановят добре от отрицателното въздействието на ураганите " Харви " и " Ирма ", отбелязвайки стабилен растеж на новите работни места, добави той.

От своя страна Марк Занди, основен икономист в компанията Moody’s Analytics, която също взе участие в изследването на ADP, съобщи: Пазарът на труда се възвърне крепко от удара, който понесе от ураганите " Харви " и " Ирма ". Съживяването на работните места в строителството демонстрира, че възобновяване на засегнатите от ураганите американски щати Тексас и Флорида е към този момент в разгара си. Гледайки оттатък породените от ураганите съществени съмнения в данните, растежът на новите работни места е здрав.

Данните на компанията ADP са факт преди петъчния формалният отчет за заетостта в Съединени американски щати през октомври, като междинните прогнози на финансовите пазари са за мощен растеж на работните места с цели сред 312 и 320 хиляди, откакто в резултат на отрицателния резултат от ураганите " Харви " и " Ирма " през септември бяха съкратени 33 хиляди работни места.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР