Проучване на Ipsos за Euronews, проведено сред 26 000 граждани

...
Проучване на Ipsos за Euronews, проведено сред 26 000 граждани
Коментари Харесай

Защитата на ЕС се превръща в приоритет дори за евроскептиците

Проучване на Ipsos за Euronews, извършено измежду 26 000 жители на Европейски Съюз сподели, че съвсем половината поддържат обединяването на европейските военни сили. Този резултат евентуално ще зарадва ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която трансформира защитата в централен акцент на предизборната си акция.

Проучването, което изследва възгледите в страни, представляващи 96% от популацията на Европейски Съюз преди изборите за Европейски парламент през юни, сподели, че гласоподавателите са най-загрижени за инфлацията, неравенството и миграцията. Но укрепването на защитата остава по-важно от помощта за Украйна или отбраната на малцинствата, демонстрира изследването.

След нахлуването на Русия в Украйна доста страни от Европейски Съюз започнаха да укрепват своите въоръжени сили, подтиквани и от възможната победа на Доналд Тръмп на президентските избори в Съединени американски щати през ноември, защото републиканският претендент заприказва за по-малка ангажираност към НАТО.

Въпреки че е по-скоро икономическа и регулаторна суперсила, а не толкоз военна, Европейски Съюз стартира да се стреми към по-ефективно доставяне...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР