Проучване на ``Екзакта Рисърч`` показва, че 21% от българите са

...
Проучване на ``Екзакта Рисърч`` показва, че 21% от българите са
Коментари Харесай

Социолог: Хората, които желаят да се ваксинират, са с добър социален статус

 Проучване на ``Екзакта Рисърч`` демонстрира, че 21% от българите са решили да се имунизират, 29,2% отхвърлят да го създадат, а 42% към момента се двоумят.

Социологът от ``Екзакта Рисърч`` Лидия Йорданова заяви пред , че има динамичност в профила на хората, които желаят да се имунизират. 

" Млади хора и на междинна възраст, с положително обучение и обществен статус. Тези елитни публични прослойки имат свойството да образуват публични настройки. Кампания има и от страна на самите хора, които се имунизират ", уточни тя. 

По думите ѝ триумфът на всеобщата имунизация от ден на ден зависи от това дали ще бъдат дадени ясни отговори на въпросите на хората. Ясни отговори не могат да бъдат дадени даже от здравните институции в международен мащаб, счита Йорданова. 

" Противоречиви са мненията даже от СЗО и се опровергават на идващия ден. Страховете на хората са свързани с тяхното безпроблемно оцеляване след слагане на имунизацията. Притесняват се, че нямат визия от резултата на имунизацията, ще подтиква ли тя автоимунните им, алергичните и други здравни положения ", изясни социологът в ефира на " България заран ".

И добави, че нежелаещите да се имунизират всекидневно имат възражения против ограничаващите ограничения. Много дребна част от тях били истински антиваксъри. По-голямата част считат, че биха могли да се оправят с вируса поради здравословния си статус. Това е главната причина да предпочетат да се въздържат, стана ясно от думите на социолога.

Йорданова счита, че част от тези хора ще трансформират решението си и ще преминат в групата на колебаещите се.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР