Проучване на американската изследователска компания за киберсигурност DeviceLock сочи, че

...
Проучване на американската изследователска компания за киберсигурност DeviceLock сочи, че
Коментари Харесай

Кои са най-използваните пароли през 2019 година?

Проучване на американската изследователска компания за киберсигурност DeviceLock сочи, че двете най-популярни пароли през предходната година още веднъж са " 123456 " и " qwerty ", заяви ТАСС, съобщи БГНЕС
Най-популярните пароли в света през 2019 година, както и през 2018 година, се състоят от най-простите лесни комбинации на клавиатурата: " 123456 " и " qwerty ", както и техните комбинации (например " 1q2w3e " ), сочи проучването.
Отбелязва се, че паролите " password " и " 111111 " също попадат в топ 10.
Изследването се организира за трети път. То включва към 5 милиарда неповторими двойки потребителски имена и пароли, които са станали обществено притежание заради масирани течове на персонални данни или хакерски офанзиви.
Както означи техническият шеф на изследователската компания DeviceLock Ашот Хованисян, главната заплаха е, че благодарение на общи пароли се улеснява достъпът до други услуги, които употребяват същата информация за вход. По-специално, откакто е разрушил паролата на пощата ви, измамникът проучва писмата с вести за регистрация и може да получи ключовете за доста услуги, да вземем за пример за интернет банкиране.
" Информацията може да се употребява за фишинг офанзиви. Друга опция са известията в обществените мрежи към другари, от които желаят незабавна помощ с пари. Освен това, от ден на ден и повече след хакване на акаунт, от потребителя се изисква откуп, като опасността е, в случай че не заплати от негово име да се разгласяват екстремистки материали ", предизвестява Хованисян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР