Проучихме документацията за аварията във Варненското езеро, 9 месеца общината

...
Проучихме документацията за аварията във Варненското езеро, 9 месеца общината
Коментари Харесай

Мая Манолова: Управляващите да се изкъпят във Варненското езеро

Проучихме документите за повредата във Варненското езеро, 9 месеца общината и министрите на ГЕРБ са си писали без да се разбере кой е отговорен. Това разяснява Мая Манолова на брега на езерото.

Тя предложения ръководещите да открият туристическия сезон на това място и в случай че не да пият морска вода, най-малко да се изкъпят.

Събираме 210 лв.. С тях ще купим ваучер за Бойко Борисов, с цел да пристигна да почва във Варна, разяснява още Манолова.

" Да пристигна и да се изкъпе в това море и да пререже лентата на тръбопровода, както и предния път ", сподели Манолова.

Припомняме, че стотици килограми мъртва риба покриха брега на Варненското езеро след мощно замърсяване на водите.

При осъществена взаимна инспекция на специалистите на Басейнова дирекция, Регионална инспекция за опазване на околната среда и Изпълнителната организация по околна среда е открито, че до квартал " Аспарухово ", кораборемонтния цех и село Казашко на Варненското езеро има мъртва риба.

Тя е както по брега, по този начин и във водата към кораборемонтния цех. Там е открит и недостиг на О2 във водата - по първични данни. Взети са и проби, които ще бъдат подложени на разбор, с цел да се откри каква е повода, довела до гибелта на такова огромно количество риба.

Сезирани са " Басейнова дирекция ", както и Регионална инспекция за опазване на околната среда. От " Басейнова дирекция " обясниха, че са взети проби. Първоначално се е оказало, че тук-там има занижени равнища на О2 във водата. Тепърва ще се откри дали това е повода, защото единият тип риба може да живее и при такива условия.

Според риболовците обаче повода за смъртността е друга. Според тях отговорно е замърсяването в региона. Водата във Варненския залив е мощно нечиста поради спукана тръба с фекални води.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР