Процесуални пречки спънаха старта на делото за аферата „КТБ“, предаде

...
Процесуални пречки спънаха старта на делото за аферата „КТБ“, предаде
Коментари Харесай

Фалстарт за делото КТБ в съда

Процесуални спънки спънаха старта на делото за аферата „ КТБ “, съобщи Actualno.com. Делото се гледа под номер 2209/2017

Най-важната спънка касае призоваването на основния обвинен (бел. ред. - от общо 18) Цветан Василев . Той е нередовно свикан, а и банкерът не се яви на първото съвещание по делото в Специализирания углавен съд. Както е добре известно, Василев е в Сърбия от към този момент няколко години, като настояването за екстрадиция на прокуратурата по този начин и не е почетено от сръбския съд и сръбската страна до този миг.

Прокурор Начева, която представляваше обвиняването, призна нередовното приканване на Василев, което беше признато и от отбраната на всички упрекнати. Тя обаче изиска юристите на Василев да му предадат призовките и документите по делото, само че те отхвърлиха, тъй като не било в техните отговорности.

Освен това се оказа, че различен от обвинените – Рангел Стойчев, няма юрист . Причината е тривиална – юридическият му бранител е умрял предишният месец и Стойчев още не е намерил различен.

В последна сметка арбитър Виржиния Петрова уточни и още една спънка - Елка Стойкова, която също е обвинена по делото, имала нов юрист, който не е имал време да се запознае с всички материали по проблема .

Още детайлности прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР