Процесорният гигант Intel само преди няколко минути обяви незабавната оставка

...
Процесорният гигант Intel само преди няколко минути обяви незабавната оставка
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Intel Брайън Кржанич подаде оставка

Процесорният колос Intel единствено преди няколко минути разгласи незабавната оставка на основния изпълнителен шеф Брайън Кржанич. Бордът на шефовете назначи Робърт Суон за краткотрайно изпълняващ неговите отговорности.
Твърде слабите доходи за второто тримесечие на тази година и потреблението на счетоводни политики, които са в сходство с GGAP, са трансформирали имиджа и насоките на развиване на Intel.

Допълнително бе обявено, че Кржанич в предишното е имал близки връзки със служителка на корпорацията. Водените до момента външни и вътрешни корпоративни следствия потвърдиха нарушаване на корпоративните правила и правила, съгласно които на топ-мениджърите е неразрешено да имат персонални връзки със чиновниците.

Оставката на генералния шеф бе призната неотложно. По този метод „корпорацията демонстрира, че безусловно всички без изключение би трябвало да следват и съблюдават кодекса на поведение„. Кржанич работи в Intel от 1982 година. Той заемаше най-вече управителни длъжности и през 2013 година оглави компанията.

В края на 2017 година, Кржанич като началник на корпорацията трябваше да се извинява за откритите във всички процесори на Intel хардуерни уязвимости Spectre и Meltdown. Оставката на топ-мениджъра провокира спад в курса на акциите на процесорния колос. Business Insider заяви, че те са поевтинели с 2%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР