Процесорите Intel Xeon Phi, въпреки впечатляващите си технически характеристики, така

...
Процесорите Intel Xeon Phi, въпреки впечатляващите си технически характеристики, така
Коментари Харесай

Intel спира производството на осем процесора Xeon Phi

Процесорите Intel Xeon Phi, макар впечатляващите си механически характерности, по този начин и не се постановиха при HPC изчисленията. Тези чипове са директни потомци на ускорителите Larrabee, само че постоянно се се оказваха по-слаби от графичните процесори на компанията Nvidia, които през последните години се утвърдиха в света на суперкомпютрите.
Преди време проектите на Intel включваха производството на процесорите Xeon Phi посредством 10 нанометров софтуерен развой. Те трябваше да бъдат с кодово име Knights Hill. Но проблемите с усвояването на новите софтуерни правила и ниското търсене на тези чипове принудиха процесорния колос да изостави този план. А в този момент стана известно, че Intel стопира производството и продажбите на осем процесора от настоящата към сегашен ден фамилия Knights Landing. Това са Xeon Phi 7210, 7210F, 7230, 7230F, 7250, 7250F, 7290 и 7290F.



В документа Product Change Notification корпорацията отбелязва, че „търсенето на тези чипове се е трансферирало върху другите артикули на Intel“. Но към този момент в портфолиото на Intel няма продукция, която може да бъде аналог на чиповете Xeon Phi. Очаква се след време това да бъде новият графичен процесор на Intel, върху който работи екипа, управителен от Раджа Кодури. Новият GPU би трябвало да е готово до 2020 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР