Процесорите Байкал-М намират приложение в персонални компютри и други системи(снимка:

...
Процесорите Байкал-М намират приложение в персонални компютри и други системи(снимка:
Коментари Харесай

TSMC чака поръчки за над 200 хиляди процесора Байкал-М


Процесорите Байкал-М намират приложение в лични компютри и други системи
(снимка: Байкал Електроникс)

Руската к омпания „ Байкал Електроникс ” стартира да поръчва индустриални партиди на последния си процесор „ Байкал-М ” . Производител на чиповете ще бъде тайванският колос TSMC, съгласно източници от компанията .

Вече е направена поръчка за 13 хиляди чипа към тайванската фабрика на TSMC, до края на 2020 година ще бъде поръчана партида от 100 хиляди чипа, а през първото тримесечие на 2021 година – още най-малко 100 хиляди броя, заяви, базирайки се на генералния шеф на компанията Андрей Евдокимов.
още по тематиката
Като се вземе поради времето, належащо за произвеждане и доставка на процесорите в Русия, първата партида чипове би трябвало да стане налична на пазара през второто тримесечие на 2021 година, а втората и третата – през третото тримесечие.

„ По този метод чакаме, че ще има задоволително процесори, които да отговорят на нововъзникващото търсене ”, означи Евдокимов, като разяснява, че преди този момент компанията е разполагала единствено с инженерни мостри на Байкал-М от дребна партида – към 2 хиляди броя.

Байкал-М беше показан на пазара през октомври 2019 година За разлика от първия чип на компанията,, основан на архитектура MIPS, новият процесор стъпва на ARM архитектура, към която към този момент минава и.

Заявките за увеличено произвеждане на Байкал-М се смятат за огромен триумф на съветската компания, като се има поради, че по-рано тя загуби два търга за доставка на процесори, заради ограничавания си потенциал.

Новината за поръчките на Байкал Електроникс към съответствува с появяването на огромен вложител в компанията, на който евентуално ще бъде трансфериран контролният пакет от акции. Той е от групата Вартон, която създава светодиоди, и към този момент взе участие интензивно в развиването на Байкал. Сделката по прекачване на акциите към момента не е завършила.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР