Процесорът се радва на огромна популярност сред ентусиаститеRyzen заема две

...
Процесорът се радва на огромна популярност сред ентусиаститеRyzen заема две
Коментари Харесай

AMD Ryzen заплени японските геймъри

Процесорът се радва на голяма известност измежду запалянковците

Ryzen заема две трети от пазара на независимо асемблирани компютри в Япония
(снимка: AMD)

Ефектът, на който се надяваше Intel с стартирането на процесорите Comet Lake, остана неусетен за японските консуматори, които сами сглобяват персоналните си компютри (DIY). AMD Ryzen е на респект измежду запалянковците в Страната на изгряващото слънце.

Делът на „ алените ” процесори в DIY сегмента от японския пазар към този момент е съвсем в своя пик, като се мери с 67,4%, заяви тематичният уеб страница WCCFTech. За съпоставяне, делът на процесорите Intel е 32,6%.

Само преди три години, през 2017-а, картината беше напълно друга, демонстрира графика на BCN Ranking: самостоятелните консуматори избраха процесорите на Intel (83,9%), а търсенето на AMD беше на равнище от 16,1% измежду купувачите.
още по тематиката
Представените статистически данни не засягат съответен магазин, а целия DIY пазар в Япония. Графиката ясно отразява по какъв начин Intel загуби всичко за няколко години и реабилитирането към този момент не се случва.

Данните от Япония са в крайник с по-мащабна наклонност – азиатските консуматори от ден на ден се запленени от  успешните Ryzen процесори. Така да вземем за пример, в Южна Корея AMD към този момент заема 60% от пазара, въпреки че до наскоро Intel беше властелинът там.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР