Процесорът на бъдещия iPhone ще се окаже по-мощен от процесора

...
Процесорът на бъдещия iPhone ще се окаже по-мощен от процесора
Коментари Харесай

Новият iPhone ще е по-мощен от лаптопите

Процесорът на бъдещия iPhone ще се окаже по-мощен от процесора на преносимите компютри MacBook Pro, предвижда анализаторът от Macworld Джейсън Крос, представен от Лента.ру.

Очакванията на Крос се основават на спецификации от предходните чипове на Apple и на информация, до която той се е добрал в мрежата. Експертът счита, че тази година Apple ще премине към нова технология с петнанометров процесор, която ще усили плътността на транзисторите в чипа A14. Така на платка с повърхност от към 100 квадратни милиметра ще бъдат поместени към 13 милиарда транзистора. За съпоставяне процесорът за линията iPhone 11 - A13 - има към 8,5 милиарда транзистора.

Крос напомня, че сегашният процесор получи към 3400 точки при тест за продуктивност от Geekbench. Експертът счита, че продуктивността на A14 ще надвиши 5000 точки, което надвишава мощността на доста компютри на пазара. По-специално процесорът на 15-инчовия MacBook Pro има продуктивност от 5000 точки, чиповете на доста Android смарт телефони - на равнище от 3000 точки.

Според специалиста продуктивността на iPhone GPU ще се усили с 50% заради увеличение на продуктивността на чиповете. Това ще повлияе позитивно на оперативността на взискателни приложения като игри или видео редактори. Като значима наклонност на пазара на процесори MacWorld дефинира потреблението на изкуствен интелект за обработка на изображения, заради което Apple още веднъж ще усъвършенства качеството на снимане. Поддръжката за хардуерно шифроване, съгласно Крос, ще ви разреши да снимате видео с висока разграничителна дарба.

Освен това анализаторът предвижда, че новият iPhone ще получи поддръжка 5G и модем Qualcomm X55, с които е обвързвано уреждането на разногласия сред Apple и Qualcomm. Подобен модем ще се доставя и за смарт телефони с Android, заключи специалистът.

На 13 януари инсайдерите потвърдиха падащото издание на iPhone с поддръжка на мрежи от пето потомство. През декември почитан анализатор съобщи, че през 2020 година Apple ще пусне пет смарт телефона, а един от тях ще се покаже през март.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР