Процесорът Morpheus, разработен от американски специалисти, премина своите първи сериозни

...
Процесорът Morpheus, разработен от американски специалисти, премина своите първи сериозни
Коментари Харесай

Създадоха процесор, който променя своята архитектура по няколко пъти в секунда

Процесорът Morpheus , създаден от американски експерти, мина своите първи съществени проби, отразявайки офанзивите на стотина професионални хакери в съревнование по осведомителна сигурност извършено от. Микроархитектурата на новия процесор се трансформира по този начин бързо, че атакуващият не съумява да разбере и проучва работата на тази система. Тези промени в архитектурата не оказват въздействие на работата на софтуера и на удобството на потребителя.

През 2017 година DARPA влага в плана Morpheus на университета в Мичиган $3,6 милиона. След три години процесорът с прекомерно необикновена архитектура бе подготвен за проби. В продължение на 4 месеца чипът е за съществуването на уязвимости в границите на програмата Finding Exploits to Thwart Tampering (FETT) от 525 професионалиста в областта на осведомителната сигурност.

Основната цел на този план е да бъде основана нова система за осведомителна сигурност, която е в положение да отбрани данните, без значение от това, какъв брой уязвим е софтуерът . На базата на Morpheus бе основана реплика на здравна база данни с типичните стратегии задни порти и бъгове. Въпреки това, нито една офанзива не е съумяла да пробие този напълно нов вид отбрана.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР