Процесорът Kirin 9000S на Huawei, който стои в основата на

...
Процесорът Kirin 9000S на Huawei, който стои в основата на
Коментари Харесай

Разкриване на тайните на процесора Kirin 9000S на Huawei

Процесорът Kirin 9000S на Huawei, който стои в основата на серията смарт телефони Mate 60 провокира необятен отзив по-света и най-много в Съединени американски щати, където се чудят по какъв начин по този начин Huawei, която е толкоз необятно глобена съумя да сътвори толкоз съвременен чип. Сега една японска компания за електроника счита, че е разгадала загадката зад ненадейно мощния процесор на Huawei.

В края на август Huawei показа Mate 60 Pro, който се отличава с 5G съгласуваност и въпросния процесор Kirin 9000S. Този процесор незабавно разпали стихия от диспути, защото изглеждаше, че беше създаден по модерния 7-нанометров софтуерен развой продуктивност, което е необикновено достижение поради глобите на Съединени американски щати, за които към този момент споменахме.

Тайните на Kirin 9000S

Теорията на японската компания за електроника е, че процесорът на Huawei, създаван от китайската SMIC се придържа към 14 нанометров индустриален развой, което е в сходство със глобите. Възможно е обаче SMIC да е употребила „ специфични техники “, с цел да реализира продуктивност, сходна на 7-нанометров чип, основан на 14-нанометров софтуерен развой.

Изключително значимо е да се знаете, че по-малкият по число софтуерен развой в един процесор се равнява на по-висока продуктивност и енергийна успеваемост, затова упованието към процесора A17 Pro на Apple, с който са оборудвани iPhone 15 Pro и 15 Pro Max е целесъобразно. Това е първият на пазара процесор, създаден по 3-нанометров развой и съдържа 19 милиарда транзистора.

Същността на разногласието за Kirin 9000S се върти към хипотетичното нарушаване на американските наказания, забраняващи на Huawei да има достъп до американски напреднали полупроводникови технологии. Ако теорията на японската компания се окаже вярна, Huawei и SMIC ще са спазили наложените разпореждания. Въпреки това спецификата на „ специфичните техники “, употребявани за обезпечаване на продуктивност на равнище 7 nm върху 14 nm развой остава неразкрита.

Понастоящем това е наличната информация, като Huawei и SMIC резервират безмълвие по въпроса. Загадъчната история на процесора Kirin 9000S продължава да вълнува софтуерния свят. Тя ни кара да се чудим за тайните техники, които може би са отключили забележителната му продуктивност.

В света на полупроводниковите технологии постигането на оптимална продуктивност при спазването на строги наказания е впечатляващо достижение. То акцентира непрестанния блян към нововъведения на Huawei и решимостта ѝ да дава авангардни артикули даже при сложни условия. Тъй като софтуерната общественост с неспокойствие чака по-нататъшни разкрития и прозрения за мистериозните „ специфични техники “ зад Kirin 9000S, това е увещание за това какъв брой конкурентен и резистентен е станал светът на процесорите за смарт телефони, движен от устрема към съвършенство и търсенето на софтуерни пробиви. Само времето ще разкрие цялостната история зад процесора Kirin 9000S и неговите забележителни благоприятни условия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР