Процесорът е мозъкът на компютъраВ тази рубрика ще разказваме за

...
Процесорът е мозъкът на компютъраВ тази рубрика ще разказваме за
Коментари Харесай

Нова година – нов компютър?

Процесорът е мозъкът на компютъра


В тази графа ще описваме за софтуерните промени в света. Идеята е да помогнем да се разбере езикът на новото време и неговите преимущества.

В първите седмици на новата години постоянно имаме гръмки проекти за смяна. Някои потеглят внезапно на спорт, други вземат решение да вършат диета, а трети амбициозно се втурват да получават познания. Поради многото понижения мнозина се запътват да си купят и нов компютър. Днес ще разгледаме няколко значими решения, които би трябвало да вземете, преди да отидете до магазина.

Решение 1: Операционна система*
Ще имате избор сред следните разновидности:
Windows – най-популярната операционна система, с голям брой безвъзмездни приложения. За страдание най-вече злотворен програмен продукт е основан за Windows;
Mac OS X – проектирана да работи на компютри, създадени от Apple – скъпи, само че имат в действителност страховит хардуер;
Linux – безвъзмездна операционна система, която се употребява повече от разработчици и техноманиаци;
Chrome – операционна система на Гугъл. Предлага браузър и дребен брой спомагателни стратегии.

Решение 2: RAM памет*
Търсете компютър с памет пон 2 или 4 GB, в случай че не желаете да се “задъхва ”, до момента в който обработва информация.

Решение 3: Процесорът*
Тук не трябва да пестите пари, защото по-слаб процесор се равнява на муден компютър и затова загуба на време. Добри разновидности са i3, i5, i7 на Intel. Масовите консуматори, които най-вече ще сърфират в интернет, могат да потърсят и процесори с вграден видео чип.

Решение 4: Дисковете
Стандартният избор тук е HDD, тъй като е по-евтин, само че е по-бавен.
Другият вид е SDD диск, който е по-издържлив и рядко има недостатъци. Цената му е по-висока, както и качеството.

Решение 5: Дисплей
Става въпрос за пиксели. Тук максимата “колкото повече, толкоз повече ” важи с цялостна мощ. Повече пиксели – по-добър екран. Най-популярните компютри имат 1366 х 768 пиксела екран, само че 1920 х 1080 пиксела (т.нар. HD) би бил най-хубавият вид.

Речник

Операционна система
Тя е като дребния мозък на компютъра, който реализира връзката с хардуера и с компютърните стратегии, тъкмо както задава командите към опорно-двигателната система.

RAM памет
Това е оперативната памет на компютъра – тя е нещо като белия дроб на компютъра. Колкото повече приложения или стратегии сложите на компютъра си, толкоз повече RAM памет ви би трябвало, с цел да диша свободно той. Чували сте, че компютърът се задъхва – “астмата ” идва от неналичието на задоволително RAM.

Процесор
Мозъкът на компютъра. Там са всички данни. Същинската експедитивност на машината зависи от процесора.

За повече информация, посетете https://blogtogranny.com/, а за спомагателни въпроси пишете на [email protected].
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР