Процесът срещу виновник за зверска катастрофа преди 2 години край

...
Процесът срещу виновник за зверска катастрофа преди 2 години край
Коментари Харесай

Отложиха дело за зверска катастрофа заради смъртта на единствен оцелял

Процесът против провинен за зверска злополука преди 2 години край Лясковец за следващ път е отсрочено. Делото против Бисер Арсов от горнооряховското село Върбица се гледа от Окръжния съд във Велико Търново. Този път причина за отлагането бе гибелта на единствения оживял в кървавата пътна акцидент.

На 26 ноември 2016 година пияният с 1,28 промила, дрогиран и без брошура Арсов умъртви трима и почерни три фамилии от Долна Оряховица. Единствен оживял в случая бе Данчо К., който бе със междинна телесна щета, само че по Коледа и той умрял.

Трагедията потресе цялата страна, тъй като след злополуката, Арсов избяга в Холандия и бе разгласен за търсене. 33-годишният провинен в този момент живее във Върбица. Делото против него върви в Окръжния съд в остарялата столица от една година, само че се отсрочва по разнообразни аргументи. Близките на жертвите чакат правораздаване. Техни юристи подозират,че Арсов още веднъж ще избяга, тъй като е под домакински арест в селото.

Той е бил зад кормилото на „ Форд Мондео “ във съдбовната нощ. Заедно с него са пътували 19-годишен негов съселянин и 13-годишно момче. Тримата се прибирали от забава в с.Петко Каравелово и отивали на дискотека в Горна Оряховица. На сектор край Лясковец обаче в мъгла „Форд“-ът помел трима мъже и ранил други трима. После два дни участниците в нещастието разиграваха полицията с подправени версии и в началото се смяташе, че 19-годишният е карал.

Свидетели обаче удостоверили, че зад кормилото е седял Бисер, който бил пийнал и евентуално дрогиран и без брошура. Освен това Арсов е осъждан към този момент за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол. Понеже мъжът бил почерпен, решили да минат по този път за Горна Оряховица, с цел да избегнат полиция, само че се натъкнали на хора от друга кола, търсещи помощ след злополука. Вината за кървавата драма решил да поеме 19-годишният Ю. А., който бе арестуван за 24 часа.

В злополучната нощ са били прегазени 37-годишният Марио Начев, 50-годишният Николай Паралесов от Долна Оряховица и 41-годишният Тони Паунов от Горна Оряховица, а 55-годишният Данчо К. оцеля по знамение.

Лек автомобил „ Опел Корса ” се бе обърнал в крайпътната канавка, а водачът му извикал другари на помощ. На мястото дошъл лек автомобил „ Лада Нива ” с трима души. Докато мъжете се опитвали да изтеглят опела, били ударени от лекия автомобил „ Форд Мондео ”, който „ летял “ с гневна скорост.

При злополуката Бисер също е ранен и откаран в болница. Заради това не е задържан и прокуратурата му постанова мярка за неотклонение от 2000 лева парична гаранция. След като излиза от болничното заведение, Арсов обаче отпътува на гурбет в Холандия. Бил е разгласен за общодържавно търсене. Минават месеци и чак през май 2017 година той е заведен в полицията в Горна Оряховица от юрист Марин Марковски, който е негов бранител.

Бисер Арсов е отказал кратко правосъдно разследване, не се признава за отговорен и процесът върви по общия ред с разпити на очевидци. Покрусените близки на убитите се чудят дали и той няма да се отърве с условна присъда за тройно ликвидиране на пътя, какъвто казус към този момент има в Окръжния съд във Велико Търново. Приятели на жертвите настояха Арсов да бъде задържан, само че това бе отказано. Такива претенции имаха и юристите на околните на починалите, само че също получиха отвод от прокуратурата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР