Процесът срещу Стойко Цочев и Кирил Кирилов, които бяха арестувани

...
Процесът срещу Стойко Цочев и Кирил Кирилов, които бяха арестувани
Коментари Харесай

Това са Стойко и Кирил, пипнати при операция „Пречупване“ СНИМКИ

Процесът против Стойко Цочев и Кирил Кирилов, които бяха задържани при интервенция „ Пречупване “ и упрекнати в контрабандна на цигари за няколко милиона лв. , стартира през днешния ден в Бургаския областен съд (БОС).

Стойко Цочев и Кирил Кирилов се явиха пред Темида с цялостен тим юристи, които заляха съда с разнообразни претенции – от връщане на обвиняването в прокуратурата до разпит на техен клиент, който бил получил първата партида дъски от Русия, само че без скрити в тях цигари.



В последна сметка съдът почете единствено едно от тях – ревизиране на видеозаписите от охранителните камери на бургаското пристанище и склада в Кремиковци. Малко евентуално е обаче записите да са съхранени, тъй като акцията бе преди година и надали има частен сървър, който да съхранява информация за толкоз дълъг интервал.

Все отново БОС ще изиска от пристанищния оператор и притежателя на склада в София информация, само че даже и да не бъде предоставена, това надали ще изиграе особена роля, тъй като в досъдебното произвеждане са събрани задоволително солидни доказателства против Стойко Цочев и Кирил Кирилов.



Според прокуратурата двамата са възнамерявали схемата детайлно. Кирилов основал компания, упълномощил Цочев да я ръководи, наели са склад в Кремиковци и почнали да внасят дървен материал от Руската федерация . От фирмените документи излиза наяве, че са осъществени няколко вноса преди да бъдат ударени.

На 1 август м.г. на бургаско пристанище идва транспортен съд, плаващ под либерийски байрак. Той е претрупан с дъски, които са издълбани като шкафчета и напълнени с съветски цигари. Предполага се, че са били готови за европейския пазар, а това е част от огромен канал за трафик на контрабандни папироси.

„ Много забавно – все едно дървета гледаш, а вътре – цигари. От Бургас, та чак до София стигат “ , сподели тогава министър председателят Бойко Борисов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР