Процесът срещу двете жени, обвинени в убийството на заварения брат

...
Процесът срещу двете жени, обвинени в убийството на заварения брат
Коментари Харесай

Процесът срещу жените, убили брата на Ким Чен Ун, продължава

Процесът против двете дами, упрекнати в убийството на заварения брат на севернокорейския водач Ким Чен Ун предходната година в Малайзия, ще продължи, съобщи Франс прес, като се базира на малайзийския съд, гледащ делото.

След както изслуша доводите на прокуратурата, съдът в Шах Алам, покрай столицата Куала Лумпур, счете, че показаните доказателства против индонезийката Сити Айсия и виетнамката Тхи Хуонг са задоволително, с цел да поддържат обвиняването в преднамерено ликвидиране, сподели ръководителят на съда Азми Арифин.

На предходното правосъдно съвещание през юни съдията сподели, че на 16 август ще огласи решението си, което може да е или оправдателно, или за продължение на делото, което би дало опция на подсъдимите да се защитят против предявените им обвинявания, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изпадналият в недружелюбност Ким Чен Нам умря на 13 февруари 2017 година на интернационалното летище в Куала Лумпур, малко откакто двете дами намазаха лицето му с вещество, оказало се нервнопаралитичния сътрудник Ве Екс (VX) - мощно отровна версия на зарина, считан за оръжие за всеобщо заличаване.

От началото на делото двете обвинени отхвърлят да са имали желание да убият Ким Чен Нам. Те настояват, че са били наети да вземат участие в предаване от рода на "скрита камера ", което в последна сметка се оказало скрит план, проведен от севернокорейски сътрудници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР