Процесът ще бъде гледа на 26, 27 и 28 март,

...
Процесът ще бъде гледа на 26, 27 и 28 март,
Коментари Харесай

Ученик убиец лъже в съда, че е болен от рак

Процесът ще бъде гледа на 26, 27 и 28 март, заяви русенският уебсайт TVN.

Жестокото ликвидиране беше осъществено в русенското село Николово в 4.35 часа в нощта против 14 март м.г. Преди това двамата възпитаници - Деян Ц. и Николай В. се качили в таксито в Русе, като поискали да бъдат откарани до обитаемото място. Там били нанесени повече от 10 прободни рани с нож в тялото на водача, чийто мъртвец е открит на 40-50 метра от автомобила.

Младежите откраднали портмонето с документите в него, 60 лв. и ключовете за таксиметровата кола "Шкода ". След това се прибрали назад в Русе, където ден по-късно бяха арестувани.

По време на днешното разпоредително съвещание окръжните магистрати взеха решение, че ще бъдат разпитани над 40 очевидци и 15 движимости лица. Защитата на обвинените изиска връщане на делото в прокуратурата, поради неясноти в обвинителния акт. Съдебният състав обаче отхвърли настояването.

Отхвърлено беше и настояването на отбраната на Николай мярката му за неотклонение да бъде изменена на „ домакински арест “. Като претекст за настояването отбраната уточни „ онкологично заболяване “ . Съдебният състав обаче бе безапелационен, че няма доказателства обвиненият да страда от сходно заболяване.

Уважено бе настояването на Деян Ц. да не бъде локален в пандиза в Белене, а да бъде оставен в общежитието в Бойчиновци, където може да приключи образованието си.

Адвокатите на Николай желаеха делото да бъде гледано по съкратената процедура, защото техният подзащитен се признава за отговорен. Защитниците на Деян обаче настояха за развой по общия ред, защото младежът не признава виновността си за убийството.

Защитниците и на двамата възпитаници обявиха пред съда, че в обвинителния акт не се разграничават самостоятелните дейности на всеки един от подсъдимите, макар че се водят съизвършители.

Магистратите обаче не одобри възраженията и счете, че няма процесуални нарушавания.

Съпругата и синът на убития таксиметров водач пък предявиха цивилен искове на обща стойност 300 000 лева
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР