Процесът по редуциране на ядрените оръжия на двустранна база Русия-САЩ

...
Процесът по редуциране на ядрените оръжия на двустранна база Русия-САЩ
Коментари Харесай

Лавров: Двустранното ядрено разоръжаване между САЩ и Русия се изчерпа

Процесът по съкращаване на нуклеарните оръжия на двустранна база Русия-САЩ се изчерпа и би трябвало да бъде многостранен , разгласи външният министър на Русия на Конференцията по разоръжаване в Женева, осведоми ТАСС.

" Както сподели рецесията към Договора за очистване на ракетите със междинен обсег, напредъкът по нуклеарно разоръжаване на двустранна база Русия-САЩ се изчерпа. Времето назря да се намерения съществено по какъв начин да се направи многостранен процесът за надзор над нуклеарните оръжия и допустим за всички участващи страни ", сподели Сергей Лавров.

Лавров вижда базата на многостранен развой на правилото на интегрална и неделима сигурност.

" Не прави смисъл нуклеарното разоръжаване да се преглежда настрана от цялата композиция от фактори, които имат отрицателен резултат върху стратегическата непоклатимост ", означи дипломатът и добави, че всички оферти на Русия за надзор на оръжията са в действие.

" В същото време, вместо градивен отговор, ние чуваме единствено спекулации за обновяване на нуклеарните тествания, разполагане на нападателни системи в космоса и даже възможност от започване на лимитирана нуклеарна война ", добави той.

Лавров акцентира, че сходна възможност е изцяло неприемлива за Русия и множеството страни.

" Може да се трансформира в действителност, в случай че дружно не успеем да намерим добра опция на дестабилизирането на интернационалната обстановка, на спомагателното усилване на несъгласията измежду страните и разстройването на съществуващата система от многостранни съглашения за надзор над въоръжението ", заключи съветският посланик.

След като Вашингтон разгласи по-рано тази година, че стартира отдръпването си от контракта , Русия съобщи, че президентът Владимир Путин се е подписал под декрет за преустановяване осъществяването на съглашението.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР