Процесът по предаване на изборните книжа и материали и машини

...
Процесът по предаване на изборните книжа и материали и машини
Коментари Харесай

ЦИК: Предаването на изборните книжа и машини за гласуване протича нормално и в срок

Процесът по предаване на изборните бумаги и материали и машини за гласоподаване на секционните изборни комисии протича обикновено и в период. Това оповестиха от ЦИК след извършена среща с представители на Министерството на вътрешните работи и компанията реализатор на публичната поръчка за машинно гласоподаване „ Сиела Норма “ АД. На нея е разискван процесът на подготовка на изборните пространства за идното гласоподаване и организацията по превозването, доставката и монтажа на машините за гласоподаване.

„ Действията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи напълно са съобразени с режима на работа на РИК и СИК по подготовка на секциите за гласоподаване. С тях се поддържа непрекъсната връзка “, показаха от вътрешното ведомство след срещата.

По-рано бе обявено, че има проблеми с предаването на машините. От компанията снабдител обясниха, че техните техници не са разполагали с график и е трябвало да чакат с часове.

„ На доста от местата вашите техници не знаеха, че сутринта като отидат в 6.00 часа и си получат машините, те смятаха, че надали не ще отидат в СИК-овете и изборните места, ще ги инсталират и ще си заминат. Няма по какъв начин да стане, при изискване че не са отворени самите секции “, изясни основен комисар Христо Терзийски, представен от БНР.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР