Процесът по консолидацията на "Банка ДСК" и "Сосиете Женерал Експресбанк"

...
Процесът по консолидацията на "Банка ДСК" и "Сосиете Женерал Експресбанк"
Коментари Харесай

Банка ДСК и Експресбанк ще работят едновременно до 2020 г.

Процесът по консолидацията на "Банка ДСК " и "Сосиете Женерал Експресбанк " ще продължи до 2020 година. В това време двете институции ще продължат да правят своята оперативна активност като две обособени юридически лица. Това стана ясно на специфична конференция, отдадена на сполучливото привършване на договорката.

Клиентите на всяка от двете институции ще продължат да бъдат обслужвани както до момента, а точно - клиентите на "Банка ДСК " в офисите и посредством електронните канали (интернет и мобилно банкиране) на "Банка ДСК ", а клиентите на "Експресбанк " надлежно в офисите и посредством електронните канали на "Експресбанк ".

Председателят на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на "Банка ДСК " госпожа Виолина Маринова акцентира, че сливането е позитивно за стопанската система и за стабилността на цялата банкова система, тъй като и двете банки са с положителни финансови резултати и с положителни индикатори.

"Настоящото придобиване е важен миг освен за Банка ДСК, само че и за целия банков пазар в България. Но най-важно е да подчертаем, че сливането на Банка ДСК и Експресбанк ще има максимален позитивен резултат върху клиентите на двете банки, с помощта на по-големите благоприятни условия за развиване и въвеждане на нововъведения, в това число и във връзка с мрежата от клонове и банкомати, и електронните канали за банкиране. Следвайки най-високите стандарти и съчетавайки положителните практики и опита на двете институции, ние ще продължим да подсигуряваме чудесно равнище на потребителско обслужване, отбрана на средствата на клиентите, както и да осигуряваме новаторски артикули и услуги. Поемаме уговорката да осигурим равномерен развой на интеграция и бихме желали да уверим всички наши клиенти, че ще бъдат навременно уведомявани за основните стадии в сливането на двете банки ", добави Виолина Маринова.

В събитието особено присъединяване взе ръководителят на УС и основен изпълнителен шеф на "Банка ОТП " господин Шандор Чани. "Експресбанк оперира сполучливо в България повече от 20 години и е една от най-разпознаваемите локални банки в страната. Считано от 15 януари 2019 година, тази потвърдила се във времето и добре капитализирана банка, която принадлежи и към десетте водещи банки в страната, към този момент е доста скъп член на Група ОТП. С актуалната договорка, която съставлява сериозна инвестиция, за следващ път потвърждаваме дълготрайния си ангажимент към България и банковия пазар в страната, като планираме да продължим своя напредък и да се утвърдим измежду най-големите снабдители на финансови услуги. Придобиването потвърждава и обстоятелството, че Банка ОТП има солидна основа, доста добра капитализация и отлична ликвидност, а управлението е ангажирано с по-нататъшното подсилване на районното наличие на банковата група ", уточни той.

Както "БАНКЕРЪ " към този момент писа, на 15 януари "Банка ДСК " завърши договорката по придобиването на 99.74% акционерно присъединяване в "Сосиете Женерал Експресбанк ". "ОТП Груп " придобива и локалните дъщерни сдружения "Сожелиз България ", "Сосиете Женерал Факторинг ", "Застрахователно сдружение Сожелайф България " и "Регионален фонд за градско развиване ".

Засега няма публична информация за цената на договорката.

С пазарен дял от почти 6.4% Societe Generale Експресбанк е 7-ата по величина банка на българския банков пазар и като универсална банка е дейна както в сегмента банкиране на дребно, по този начин и в бизнес сегмента.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР