Процесът по доставка на зенитно-ракетните комплекси С-400 от Русия в

...
Процесът по доставка на зенитно-ракетните комплекси С-400 от Русия в
Коментари Харесай

За Турция от Русия отлетяха и първите ракети С-400

Процесът по доставка на зенитно-ракетните комплекси С-400 от Русия в Турция стартира, съобщи „ Дейли Сабах “, базирайки се на информация на Министерството на защитата.
Първата партида от съставни елементи за системите С-400 „ Триумф “ е била доставена във военната база „ Мюртед “ (бившата „ Акънджъ “), намираща се покрай столицата Анкара. Русия също удостовери, че са били осъществени първите доставки. Руски товарен аероплан кацна в турската база.

През 2017 година Русия и Турция подписаха съглашение за покупка на четири дивизиона ракети С-400, а цената на договорката възлиза на $2.5 милиарда. Споразумението сред Анкара и Москва провокира напрежение в НАТО.

Съединените американски щати заплашиха натовските си съдружници от Турция, че ще им наложат наказания поради покупката на съветски ракети. Освен това Турция ще бъде извадена от програмата за стелт изтребителите Ф-35. От Анкара обаче показаха, че няма да спрат доставката на съветските ракети. Турция отхвърли да се подчини на натиска от Вашингтон, заявявайки, че сама може да реши по какъв метод да подсигурява националната си сигурност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР