Процесът на създаване на приобщаващо правителство в Афганистан трябва да

...
Процесът на създаване на приобщаващо правителство в Афганистан трябва да
Коментари Харесай

Лавров: Русия е отворена за сътрудничество със САЩ по афганистанския проблем

Процесът на основаване на приобщаващо държавно управление в Афганистан би трябвало да се форсира, съобщи Москва съответните пожелания на Кабул.

Това се споделя в изказване, оповестено в петък от съветския външен министър Сергей Лавров по отношение на обстановката с Афганистан, оповестява ТАСС.

" Необходимо е да се обезпечи осъществяването на още едно обвързване, което талибаните обществено поеха, когато пристигнаха на власт, а точно основаването на приобщаващо етнополитическо държавно управление, в което са освен представители на разнообразни етнически и конфесионални групи, само че и представители на всички основни политически придвижвания в страната. Мисля, че този развой, който мощно поддържаме, би трябвало да се форсира. Нашите съответни стремежи и оферти бяха предадени на Кабул. Те бяха признати с схващане. "

" През октомври 2021 година се организира среща в московски формат, който е непосредствен по състав до срещата, извършена в Китай. Ще продължим нашето взаимоотношение ", сподели той.

Лавров разяснява, че Москва е отворена за съдействие с Вашингтон по афганистанския проблем. " Отворени сме за съдействие със Съединените щати по този въпрос. Има тройка, която включва Съединените щати, Русия и Китай, и разширена тройка, Пакистан се причислява към нея. Ние не затваряме тази опция за по-нататъшна работа ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР