Процесът на прочистване на системата на правосъдието и полицията от

...
Процесът на прочистване на системата на правосъдието и полицията от
Коментари Харесай

Борбата с корупцията остави Албания без Конституционен съд

Процесът на пречистване на системата на правораздаването и полицията от корумпирани чиновници и хора, които са били или са част от незаконни структури, остави Албания на процедура без Конституционен съд, защото повече от половината му членове не съумяха да минат инспекцията, съобщи организация МИА.

Отпадането един по един на членовете на Конституционния съд изкара на бял свят потребността от главно пречистване на правосъдната система. Блокирането на работата на Конституционния съд вкара правосъдната система в дълбока рецесия, която вреди съществено на устрема на Албания към участие в Европейския съюз, разяснява албанският в. "Шекули ".

Конституционният съд на Албания е формиран от 9 съдии, трима от които се назначават от президента, трима от Народното събрание и трима от Върховния съд. Мандатът на определените съдии е 9-годишен без право на преизбиране.

Когато стартира процесът на пречистване на полицията, към 500 служители на реда непринудено напуснаха службата си, като отхвърлиха да попълнят формулярите за материално състояние при постъпване на работа и към днешна дата. Осем хиляди служители на реда подадоха декларациите.

Процесът на "чистка на корумпираните " докара до отпадане и на доста съдии и прокурори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР