Процесът на присъединяване на Украйна към Европейския съюз може да

...
Процесът на присъединяване на Украйна към Европейския съюз може да
Коментари Харесай

Процесът на присъединяване на Украйна към ЕС ще отнеме 15-20 години

Процесът на присъединение на Украйна към Европейския съюз може да отнеме 15-20 години, защото условията към претендентите са прекомерно високи, предизвести пратеник министърът във френското външно министерство по европейските въпроси Клеман Бон.

„ Ако кажем, че Украйна ще се причисли към Европейския съюз след шест месеца, година или две, това няма да е правилно, тъй като Европейски Съюз слага избрани претенции. Може да е за 15 или 20 години. Това е доста дълга процедура ", сподели той пред радиостанцията Radio J.

Според дипломата Европейски Съюз може да даде избрани привилегии на Киев, които би трябвало да бъдат препоръчани и на Молдова и Грузия. По-специално той смята за належащо да се образува европейска политическа общественост, в границите на която жителите на Украйна ще имат право да се движат свободно из Европа, а Киев ще има достъп до част от средствата от европейските фондове за възобновяване на страната и нейната стопанска система.

Припомняме, че президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа заявление за присъединение на Украйна към Европейски Съюз през февруари 2022 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР