Процесът на присъединяване на Украйна към ЕС ще отнеме 15-20

...
Процесът на присъединяване на Украйна към ЕС ще отнеме 15-20
Коментари Харесай

Франция: Процесът на присъединяване на Украйна към ЕС ще отнеме 15-20 години


Процесът на присъединение на Украйна към Европейски Съюз ще отнеме 15-20 години, защото условията към претендентите са прекомерно високи, предизвести пратеник министърът във френското външно министерство по европейските въпроси Клеман Бон.

„ Ако кажем, че Украйна ще се причисли към Европейския съюз след шест месеца, година или две, това няма да е правилно, тъй като Европейски Съюз слага избрани претенции. Може да е за 15 или 20 години. Това е доста дълга процедура ", сподели той пред радиостанцията Radio J.

Според дипломата Европейски Съюз може да даде избрани привилегии на Киев, които би трябвало да бъдат препоръчани и на Молдова и Грузия. По-специално той смята за належащо да се образува европейска политическа общественост, в границите на която жителите на Украйна ще имат право да се движат свободно из Европа, а Киев ще има достъп до част от средствата от европейските фондове за възобновяване на страната и нейната стопанска система.

Припомняме, че президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа заявление за присъединение на Украйна към Европейски Съюз през февруари 2022 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР