Процесът на модернизация на EVN Топлофикация, клиентската политика и инвестиционни

...
Процесът на модернизация на EVN Топлофикация, клиентската политика и инвестиционни
Коментари Харесай

EVN запозна Топлофикация София с добрите практики на топлофикационната услуга в Пловдив

Процесът на рационализация на EVN Топлофикация, потребителската политика и капиталови проекти бяха измежду тематиките, разисквани по време на визитата на представители на управлението на „ Топлофикация София “ ЕАД в Пловдив на 7 юли 2021 година

Посещението имаше за цел да шерването от страна на EVN на положителни практики в модернизирането и развиването на топлофикационната услуга в Пловдив. То е част от изготвящия се разбор за опциите за рационализация на „ Топлофикация София “ ЕАД. Изготвянето на разбора от консултантска компания е обезпечено от Агенцията за търговия и развиване на Съединени американски щати.

От страна на управителния екип на „ Топлофикация София “ ЕАД участваха Ивайло Епитропов – Заместник изпълнителен шеф и Йордан Йорданов – шеф дирекция „ Експлоатационна активност “. Те бяха посрещнати от Рихард Майсен, ръководител на Съвета на шефовете на „ EVN Топлофикация “ и от Анна Димитрова, началник на отдел „ Енергийна политика, нововъведения и околна среда “.

По време на визитата гостите от софийската топлофикация се срещнаха с активността на когенерационната централа на EVN, която беше построена по технология на Сименс през 2011 година Централата, на стойност 100 млн. лева, е едно от най-модерните и ефикасни когенерационни уреди на Балканите. Обсъдени бяха и изграждащите се сега 5 водогрейни котли на стойност 23 млн. лева които се построяват по технология на Бош. Котлите са гъвкави като ръководство, което ще разреши ефикасното покриване на върховите товари още през тази зима.

С когенерацията и новите котли Пловдив действително получава напълно нова топлофикация във връзка с индустриалните мощности, като мощностите построени през 70-те и 80-те години на предишния век ще останат като аварийни. Така EVN подсигурява бъдещето на услугата, която е измежду главните фактори за опазване на качеството на въздуха в града.

Специално внимание беше отделено на потребителските практики, въведени от EVN и фактът, че над 80% от клиентите на компанията се регистрират ежемесечно, а не един път годишно. Месечното отчитане е главен фактор за предвидимост на изравнителните фактури в края на сезона.

Разширяването на услугите по поддръжка на вътрешни отоплителни съоръжения, централно изстудяване за бизнес клиенти, термография на парцели, преустрояване на вътрешни съоръжения и услуги за съоръжения за битова гореща вода, бяха също измежду дискутираните тематики. Допълнително бяха прегледани практиките на компанията по привличане на нови клиенти предвид на разширението на мрежата в нови региони на Пловдив.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР