Процесът на интеграция на малките бизнес партии от минали избори

...
Процесът на интеграция на малките бизнес партии от минали избори
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Моделът ”Бенчев” прави партиите по-ефективни в изборния процес

”Процесът на интеграция на дребните бизнес партии от минали избори в по-големите партии завърши и Бенчо Бенчев е внушителен образец в това отношение. ” Това мнение изрази политологът от проучвателен център ”Тренд ” Димитър Ганев,
Той напомни пред БНР феномена на множеството бизнес партии, зародили на локалните избори през 2007-а година, и последващата им интеграция в по-големи политически обединения: " По една доста елементарна причина - с цел да имаш политически чадър за осъществяването на избрани схеми, на теб ти би трябвало поддръжката и на централното управление, не стига да имаш въздействие единствено в дребен общински съвет. Този развой на интеграция значително завърши през 2015 година. Бенчо Бенчев е представител на един от образците в това отношение. "

Според Ганев диагнозата за срастването сред бизнес и политика е ясна, само че " заболяването е в доста напреднал етап и е от от дълго време ":

" Всъщност, заболяването съставлява следното нещо: всяка една партия, когато се приготвя за избори или когато се основава, това което прави, е една коалиция от локални феодали, авторитетни хора по места, които не всеки път са в предните редици, не всеки път заемат обществени постове, не всеки път са мажоритарно определени, само че те постоянно стоят някъде в редиците на тяхната партия по една доста елементарна причина - тези авторитетни хора обезпечават както финансов, по този начин и учредителен запас за по-доброто показване на всяка една партия в изборния развой. "

Имиджовата вреда от случаи като " Бенчо Бенчев " се поема от партийния водач

Публични изявления и опит за унищожаване на тези тежести в обществения облик се вършат от разнообразни политическите сили, уточни Димитър Ганев, като разяснява разграничаването на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след случая „ Бенчо Бенчев “:
" Това по никакъв метод не значи, че управлението на партията, на тази, на друга групировка, би скъсала с този вид слепване за в бъдеще. Просто това е модел, който прави по-ефективни тези партии в изборния развой. И в този смисъл, да не си вършим илюзии, че с Бенчо Бенчев това нещо ще завърши. /.../ Това в последна сметка се написа на сметката на управлението и персонално на водача, само че той не всеки път взима тези кадрови решения. Просто правилото на работа е подобен и това е доста по-страшно. Защото това са значително неконтролируеми от центъра процеси. И сега, в който някой скандал назрее и избуи, по този начин както казусът с Бенчо Бенчев, неизбежно това води до скандал, който се приема като имиджова вреда от ръководителя на партията, тъй като той стои отпред на партията. "

" Това е избивало и в ГЕРБ, избива в Българска социалистическа партия, избива в Движение за права и свободи, избива във всяка партия. Тук почтени няма. И, в случай че някой от форматите застава в позата на честен съдник, че надали не това става в ГЕРБ, това става в Българска социалистическа партия, това става в Движение за права и свободи... просто се играе много хазартно, тъй като на следващия ден може да избухне скандал с представители на неговата групировка ", счита още Димитър Ганев.

Хроничното съмнение в политическия хайлайф ще има тежки последствия в бъдеще

Натрупванията в продължение на десетилетия са родили и хроничното съмнение сред жителите и политическия хайлайф и скъсването на представителството, акцентира Ганев: " Те водят до това огромна част от хората да махат с ръка и да споделят " Те всички са крадци ". Това не е правилно. Не всички са крадци, само че този модел е довел в последна сметка на това хронично съмнение на огромна част от жителите към политическия ни хайлайф. Което е доста нездравословно събитие и ще има тежки последствия в бъдеще ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР