Процесът на импийчмънт срещу президента на САЩ Доналд Тръмп в

...
Процесът на импийчмънт срещу президента на САЩ Доналд Тръмп в
Коментари Харесай

Импийчмънтът на САЩ спъва трима демократи в Айова

Процесът на импийчмънт против президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Сената може съществено да попречва предизборните акции на сенаторите Бърни Сандърс, Елизабет Уорън и Ейми Клобушар, само че няма да повлияе на акцията на някогашния вицепрезидент Джоузеф Байдън. Това уточни в четвъртък интернет порталът Elections Central, който разгласява информация за хода на предизборната акция.

Сенатът ще стартира процедура по импийчмънт на 21 януари, а сенаторите Сандърс, Уорън и Клобушар ще бъдат принудени да останат във Вашингтон, до момента в който някогашният вицепрезидент Джоузеф Байдън и някогашният кмет на Саут Бенд (Индиана) Пийт Бутадж ще са в акция в Айова.

Кандидатът, спечелил първичните избори в Айова, получава поддръжката на всички делегати от щата на Демократичния народен конгрес, плануван за 13-16 юли в Милуоки, Уисконсин.

Там ще бъде оповестено името на претендента за демократите, който ще се изправи против Тръмп.

Според изследване, извършено от университета в Монмут на 9-12 януари, измежду 405 членове на Демократическата партия, които имат намерение да вземат участие във вота на 3 февруари, Байдън е подсилен от 24% от интервюираните, Сандърс - 18%, Бутаджаджа - 17%, Уорън - 15%, Клобушар - 8%. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР