Процесът е насрочен да започне в Манхатън на 15 април.

...
Процесът е насрочен да започне в Манхатън на 15 април.
Коментари Харесай

Тръмп е изправен пред наказателен процес: първият за бивш президе...

Процесът е плануван да стартира в Манхатън на 15 април. Това е първият от четирите евентуални наказателни процеса, пред които Тръмп е изправен, само че може би е единственият, който ще се организира преди изборите в Съединени американски щати на 5 ноември, на които той е претендентът на републиканците, изправящ се против президента на демократите Джо Байдън, написа " Ройтерс ".

77-годишният Тръмп не се признава за отговорен по 34 обвинявания във подправяне на бизнес документи по делото, заведено от районния прокурор на Манхатън Алвин Браг.

Тръмп е упрекнат, че е уредил заплащането на 130 000 $, осъществено от неговия юрист и фиксър Майкъл Коен на Даниелс в последните дни на президентската акция през 2016 година, с цел да купи мълчанието на порнозвездата за полов контакт. По нейните думи, въпросният полов акт е бил в хотел в Лейк Тахо през 2006 година

Отричайки сходна среща с порнозвездата, чието същинско име е Стефани Клифърд, Тръмп съобщи, че заплащането е направено, с цел да се спрат нейните " подправени и изнудвачески обвинявания ".

Срещу Тръмп са повдигнати и федерални обвинявания във Вашингтон и щатски обвинявания в Джорджия поради напъните му да анулира загубата си от Байдън през 2020 година, както и федерални обвинявания във Флорида за нелегално опазване на класифицирани документи след напускането на поста през 2021 година

 

Превод и редакция ФрогНюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР