Процесът днес по знаковото дело срещу бившия кмет на район

...
Процесът днес по знаковото дело срещу бившия кмет на район
Коментари Харесай

Съдът назначи гласова експертиза и отложи делото срещу Иванчева за юли

Процесът през днешния ден по знаковото дело против някогашния кмет на регион „ Младост “ Десислава Иванчева трябваше да стартира с пледоариите, само че не се случи по този начин. Отложиха ги за 3 юли. Това показа за Actualno com юрист Николай Хаджигенов след края на съвещанието.
„ Спецсъдът позволи искане на Биляна Петрова за експертиза за отделни  извадки на едно само СРС, както и разпит (по искане на отбраната на Петко Дюлгеров) на очевидец – свидетел на 19 март, за което той е наказан, че се случила някаква среща, а твърди че такава среща не се е случвала. Всичко останали претенции бяха отхвърлени “, заяви още адв. Хаджигенов.
Помолен да разясни повече за назначената гласова експертиза, той посочи: „ става въпрос за СРС, които през днешния ден ги слушахме в зала и не се чува нищо “ и разяснява: „ Вероятно бръмбарът е бил в солница или в захарница на масата, в случай че са били в кафене “. Той е безапелационен, че там не се чува нищо, с изключение на звук - някакви гласове, които са безусловно нечленоразделни.
" Затова назначиха фонографска експертиза, която да почисти в случай че е допустимо записа и да откри дали това, което са отразили в протоколите, където са най-вече многоточия, тъй като в действителност нищо не се чува, има нещо общо с действителността “, разясни юристът.
„ Това е безусловно безсмислено правно деяние, доколкото отбраната през цялото време твърди, че СРС са незаконосъобразно събрани , само че от време на време е по този начин “, разяснява адв. Хаджигенов.
Той означи, че настояването за гласовата експертиза е отправено персонално от Биляна Петрова. „ То е признато в някаква част, по простата причина, че в действителност нищо не се чува от записите “, добави юристът.
В първата част на днешното съвещание, следено от настанени в друга зала публицисти посредством видеоконферентна връзка без тон, Петрова е поискала да се направи повторна експертиза на няколко СРС .
Заради техническия проблем, съвещанието продължи в друга, задоволително огромна зала, в наличието на публицисти . За нея адв. Хаджигенов разяснява, че е задоволително огромна и даже при съблюдаване на ограниченията за разстояние през метър и половина, може да събере 60 индивида единствено на редовете за публиката. „ В тази зала оня ден се организира съвещание със 60 обвинени “, уточни той.
Отхвърлени са били и отправени през днешния ден претенции от Иванчева за навестяване на ин витро-клиника и от Петрова да посети банка, стана известно още след съвещанието.  " Петрова има запорирани пари, които желае да употребява и които съдът трайно не й разрешава да употребява, отвън минималните заплати, за които успяхме да пробием преди няколко съвещания за прехрана, а те са към този момент две години и повече под домакински арест и не могат да работят ", означи адв. Хаджигенов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР