Процентът на положителните тестове за Covid-19 у нас остава висок.

...
Процентът на положителните тестове за Covid-19 у нас остава висок.
Коментари Харесай

Процентът на положителните проби за Covid остава висок

Процентът на позитивните проби за Covid-19 у нас остава висок. При взети 4 410 проби през последното денонощие новите случаи на ковид са 943, което прави 21,38%, сочат данните на Единния информативен портал.

На болнично лекуване са 8 660 души, от които 690 в интензивни отделения. За последния ден са излекувани 534 души, с което общият им брой доближи 234 771. За същия период са умряли 53 души, като към момента броят им достигна 12 019.

Ваксинираните за денонощието са 2 358, а общо поставените дози от началото на имунизационната акция са 368 905. Днес се очакват 30 420 дози от имунизацията на производителя Pfizer/BioNTech.

През идващите 10 дни в страната ни ще бъдат в действие редица ограничаващи ограничения. Преустановяват се присъствените образователните занятия в учебните заведения, както и присъственото осъществяване на групови извънкласни действия и занимания. Спира се образователния развой във висшите учебни заведения. Затварят се заведенията за хранене, моловете, кината и театрите. Работа преустановяват игралните зали, казината и комерсиалните площи на 300 квадратни метра като се изключи питателните супермаркети. Ресторантите ще могат да работят единствено за доставки и взимане на храна за дома и офиса. Мерките включват още наложително еднопосочно придвижване на всички пазари в страната. Затварят се фитнеси, плувни комплекси, музеите и танцовите школи. Забраняват се сватби и кръщенета с над 15 души.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР