Процентът на положителните сред изследваните стационира грубо на около 5,

...
Процентът на положителните сред изследваните стационира грубо на около 5,
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Разпространението на COVID-19 сред младите заплашва възрастните


Процентът на позитивните измежду изследваните стационира жестоко на към 5, процентът на тези, които имат потребност от здравна помощ и настаняване в болница също не се е трансформирал радикално и се движи в границите на 15 до 20%, разясни той в предаването " Преди всички “.

Различното и неприятното по думите му е, че има данни за по-леко и по-ефективно преместване на болестта, като по-застъпен става делът на младежката възраст и по-ниските възрасти в броя на позитивните лица. За три месеца този %, който първоначално е бил от 5 до 7 за обособените райони, в този момент е достигнал до 25, акцентира доктор Кунчев. Той напомни, че огромна част от тях изкарват болестта или със скрити признаци, или доста леко, " само че е реалност, че това по-широко разпространяване измежду младежите заплашва по-възрастните. “

В България работим със седмична заболяемост, а в Европа – с 14-дневна, с оглед да се избегнат от време на време много внезапните придвижвания нагоре и надолу в дневната заболяемост, защото тя се въздейства от доста фактори, част от които са инцидентни, посочи Ангел Кунчев. През уикенда, когато не работят огромна част от частните лаборатории, пораства процентът на позитивните проби, добави той.

Ако продължи растежът на заболеваемостта, комбиниран със сваляне на възрастта, ще има действителни опасности от поява на позитивни случаи в учебните заведения. Все още обаче обстановката е такава, че във възрастта до 18 години развиването на някаква клиника е по-скоро изключение, а тежките случаи на процедура са нулеви, добави Ангел Кунчев.

" Дистанционното образование е опция, само че си давам сметка, че не може да продължи безпределно. Не може цяла година децата да учат отдалечено, няма по какъв начин то на 100% да даде същите резултати, както естественото образование. Честно казано, в случай че продължи разпространяването на вируса с такива темпове, дали ще бъдат на учебно заведение или отвън учебно заведение, изключително за по-големите класове, контактите са налице и разпространяването ще продължи “, разяснява основният хигиеничен здравен контрольор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР