Процентът на хората, заразени с новия коронавирус и смъртните случаи

...
Процентът на хората, заразени с новия коронавирус и смъртните случаи
Коментари Харесай

Каква е тайната на малкия брой жертви на коронавируса в Германия?

Процентът на хората, инфектирани с новия ковид и смъртните случаи от тази зараза, варира в другите страни, само че относително ниският брой на смъртните случаи в Германия по отношение на броя на инфектираните е озадачаващ, повдигайки въпроса каква е повода, показва немската организация ДПА.
" За да бъда почтен, ние към момента знаем прекомерно малко за тази зараза, с цел да отговорим на този въпрос ", съобщи специалистът на Световната здравна организация (СЗО) Ричард Пийбоди пред немската организация.
Той споделя, че ниската смъртност от новата зараза с ковид е към момента " загадъчна " спрямо броя на инфектираните. Смъртността от ковид в Италия е 20 пъти по-висока, в сравнение с в Германия, демонстрират настоящи данни от университета Джон Хопкинс. А броят на инфектираните е дребен спрямо популацията.
Пийбоди обаче отхвърля директното съпоставяне на двете страни.
„ Не можем да смесваме круши и ябълки. Рамките, в които се развива епидемията, варират в другите страни ", сподели специалистът на СЗО.
Една от аргументите за другия брой смъртни случаи от ковид съгласно Пийбоди е момента, в който избухва епидемията.
„ В Италия и Испания епидемията евентуално е почнала по-рано, в сравнение с в Германия, и продължава да се развива.Първите случаи са зародили доста по-рано, без да бъдат открити и по този начин вирусът се популяризира неусетно измежду популацията “, споделя Пийбоди.
Поради което е належащо известно време, до момента в който инфекцията се развие в затруднения за здравето на хората. Средната възраст на хората с ковид в Италия е най-високата спрямо доста други страни, в това число Германия.
" В Германия междинната възраст на инфектираните е 45, до момента в който в Италия 63 ", съобщи немският демограф Андреас Бакхаус в изказване пред организацията посредством Туитър.
В публикация на уеб страницата Medium Бакхаус съобщи, че съпоставя Южна Корея и Италия, сравнявайки дните, доколкото двете страни имат почти идентичен брой случаи. В Южна Корея съвсем девет % от доказаните случаи на зараза са на възраст над 70 години, до момента в който в Италия над 40 %.
По-рано тази седмица 19 % от доказаните случаи на зараза в Германия са били на 60 и повече години, до момента в който повече от половината от инфектираните са на възраст сред 35 и 59 години.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 25 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР