Процедурите за разкрасяване съвсем не са нова практика и присъстват

...
Процедурите за разкрасяване съвсем не са нова практика и присъстват
Коментари Харесай

10 страховити ритуала за красота от миналото


Процедурите за разкрасяване напълно не са нова процедура и участват в живота на дамата от епохи. Жените постоянно и на всички места по света са опитвали да запазят своята младост и хубост по-дълго, като за задачата от време на време са прибягвали до неприятни, рискови и даже ужасяващи ритуали. В името на безконечната младост сме способни да създадем какво ли не. И до момента в който разкрасителните процедури през днешния ден са доста по-щадящи и даже приятни, постоянно настоящи и като психотерапия, в предишното напълно не е било по този начин. Днес преглеждаме 10 шокиращи метода за разкрасяване от предишното, които в никакъв случай не бихме тествали в наше време, само че са били изцяло естествена процедура в предишното.
Пиявици и оцет за боядисване на косата
Докато през днешния ден не можем да изчетем листата на съставките в боите за коса, античните римляни са се ограничавали до две съставки. Комбинация от пиявици и оцет. Тази примес е трябвало да се накисва в продължение на към 40 дни, преди да се нанесе върху косата. Звучи неприятно? Става още по-неприятно, когато си представим, че тази смес се е съхранявала в оловен съд. Абсолютна заплаха от отравяне.


Косми от мишка за красиви вежди
През 18-и век в Англия мишките са били употребявани по голям брой способи и напълно не са считани за непотребни за природата, както през днешния ден. Дамите са ловели мишки, с цел да залепят козината им върху бръснатите си вежди. Нищо чудно, че толкоз доста истории от това време са свързани с улавянето на мишки.
Вана с амоняк
В предишното доста дами са употребявали прекомерно фрапантни способи за разчистване на тялото, като амоняк. Взимали са вана с огромно количество амоняк, разтворено във водата, като са стояли потобени цялостен час. Смятало се е, че това съвършено почиства порите. Друго средство за разчистване, което през днешния ден е немислимо и знаем какъв брой рисково е, е белината. Според известните томове за хубост от това време " Всяка дама, която един път е научила цената им, в никакъв случай няма да остане без тях. "


Радиоактивна козметика
През 30-те години на предишния век френската козметична линия Tho-radia е най-популярна в бюти средите. Обогатени с детайли от ториев хлорид и радиев бромид, продуктите „ подтикват клетъчната жизнеспособност, задействат циркулацията на кръвта, укрепват кожата, отстраняват мазнините, спрат образуването на разширени пори, лекуват циреи, пъпки, зачервяване, пигментация, предотвратяват стареенето и отстраняват бръчките, като резервират свежестта и яркостта на тена ”. Като съществена точка за продажба, Tho-radia е основана от доктор Кюри – не Мария или Пиер, които са пионерите и по-късно умират от радиоактивни проучвания – а доктор Алфред Кюри. Нека просто го назовем раждането на модерната (погрешна) реклама.
Оловна пудра за лице
През 1700-те петната и белезите, които се появяват с напредването на възрастта, излагането на слънце и въздействието на околната среда като цяло, най-добре са били покривани с оловна пудра. Оловният прахуляк е бил на ниска цена и елементарен за подготвяне, покривал добре и придавал копринено лъчение на кожата. Фактът, че вреди освен на кожата, само че и на мозъка, провокира парализа и поврежда съвсем всеки орган в тялото, е бил просто скучен непряк резултат.


Лечение на неприятен мирис с въглен
Свежият мирис е значим и мечтан от всички освен през днешния ден. Както ще ви покаже всяка реклама на дъвка, това е ключът към привличането на дами и даже триумф в обществото. Тези неща са значими. И освен на нас, само че и на нашите предшественици. Докато актуалната орална хигиена предлага доста благоприятни условия, като паста за зъби, вода за уста, конец за зъби, преди време е трябвало да бъдат малко по-креативни. Разбира се, пръстите и клонките са страхотни четки за зъби, само че какво ще отстрани неприятната миризма? Въглен, несъмнено.

Древните римляни са едни от първите, които са употребявали дървени въглища, до момента в който други култури са употребявали изгорени пръчици, с цел да понижат миризмата в устната празнина. Това е по този начин, тъй като въгленът филтрира миризмата. През 1800 година, когато млади дами са желали да подобрят положението на устната си хигиена, те са заимствали тази техника и са я приспособили към просто смучене или дъвчене на бучки въглен, оставяйки ментово свежи, само че черни зъби.
Лекуване на оплешивяване с испанска муха
Навремето не са имали шампоани, кремове и други щадящи средства против косопад, каквито имаме през днешния ден, тъй че какво е трябвало да измислят нещо друго. Странно по какъв начин не са се сетили за билките по-рано… Един способ от остарялата школа за напредък на косата е втриването на примес от разнообразни домашен съставки дружно с nux vomica и cantharides, по-известни като отровата стрихнин и испанска муха (или кантаридин, смъртоносна отрова, която обаче предизвиква приапизъм - ерекция). Въпреки че може да не е довело до напредък на косата, най-малко са имали ужасни конвулсии и парализа.

За тези, които не са били подготвени за нещо толкоз безумно, е имало и лекуване с парафинов восък. Използвано е малко количество от тази твърда форма на течен метан и е втриван в корените. Ефектът е трябвало да бъде дълга и здрава коса с бърз напредък. Дали е реализиран, през днешния ден не сме напълно наясно.


Верижен трион като помощно средство при раждане
Не е тъкмо бюти, само че би трябвало да ви го споделим, с цел да не романтизирате естественото раждане от предишното. Преди цезаровото сечение да навлезе като помощно средство при раждането, бебетата е трябвало непременно да преминат през тазовата кост. Около 1780 година е изобретен специфичен верижен трион, който по-ефективно прерязва тазовата кост по време на раждането. Това най-малко е било усъвършенстване за раждащите дами, защото преди този момент тестването се е правило с дребен нож.
Избелване на кожата
Докато днешният подправен загар е на мода за хората, които желаят да наподобяват запазят лятото постоянно в кожата си, в миналото тенът е бил симптом на нечистотия и се е свързвал с ниската класа. Колкото по-бяло и болнаво наподобява лицето, толкоз по-добре. Но на тези, които са обременени с някакъв тип натурален цвят, се е налагало да се извърнат към науката, с цел да им помогне да отмият цвета. Науката е решила този въпрос с живак и арсен. И двата химикала са употребявани за изработката на разнообразни кремове и лосиони, които могат да се ползват за избелване на тена. Днес това е немислимо!


Зачервяване на устните с бром
Червените устни постоянно са били на мода. Само че не постоянно са същестували прелестните червила в голям брой нюанси. Древните египтяни са се занимавали с домашни комплекти за блудници и са измислили изящен способ за правене на червило, който включва потреблението на бромен манит. И до момента в който бромът нормално е алена течност при стайна температура и евентуално работи като краткотрайно решение, с цел да се изгорите, би трябвало да се означи, че в наши дни има наклонност да се транспортира в облицовани с олово стоманени варели заради неговата ужасна токсичност. Използван е като химически военен сътрудник през Първата международна война.

Употребата на бром е водела до известно изгаряне на кожата и с течение на времето до бъбречна непълнота и увреждане на мозъка при дамите, които са го употребявали.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР