Процедурата за закупуване на 52 електрически автобуса за градския транспорт

...
Процедурата за закупуване на 52 електрически автобуса за градския транспорт
Коментари Харесай

Столичната община обясни защо купува електробуси

Процедурата за закупуване на 52 електрически рейса за градския превоз на София е оповестена според условията на оперативна стратегия " Околна среда ", които позволяват финансиране само на електрически транспортни средства. Това обявиха от Столичната община във връзка обвиняването на " Спаси София ", че разходва неефективно публичните средства, купувайки маршрутки за милиони.

Относно запитването за какво се купуват електрически, а не газови рейсове от общината разясняват, че ОПОС не отпуска безплатни средства за такива.

Големината на електрическите рейсове е съобразена напълно с уличната мрежа в кварталите, в които ще се движат, показва се още в позицията. Предвижда се електрическите рейсове да обезпечат довеждащ превоз от кварталите " Овча купел " " Горна Баня ", " Витоша Водноелектрическа централа Симеоново ", " Манастирски ливади " и " Люлин " до метростанциите.

30 от електробусите ще са с дължина от 5,5 до 7,5 метра, а 22 - сред 7,6 и 9,6 метра. По-късите ще са с по към до 25 места, а по-дългите - с по 70 места за пасажери.

От общината акцентират, че потреблението на този тип еластичен превоз ще усили обсега на транспортната услуга, предоставяйки опция за по-удобни връзки.

Те показват и че разноските на електрическите рейсове са до 30% по-ниски по отношение на тези на рейсовете на дизел или природен газ.

Столичната община подписа три контракта за финансиране от 217 млн. по Оперативна стратегия " Околна среда ". Целта е възстановяване качеството на атмосферния въздух с понижаване равнищата на фини прахови частици и азотни оксиди. По програмата възможни за финансиране са планове за електрически транспортни средства - електрически рейсове, тролейбуси и трамваи, разясняват от общината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР