Процедурата за концесия на летище София ще бъде рестартирана, заяви

...
Процедурата за концесия на летище София ще бъде рестартирана, заяви
Коментари Харесай

Отново готвят концесия за летище София

Процедурата за концесия на летище София ще бъде рестартирана , съобщи транспортният министър Ивайло Московски след разкриване на нова пътна връзка, която свързваТерминал 2 на софийското летище и бул. " Брюксел ", представен от Българска телеграфна агенция.

 Пуснаха за придвижване естакадата, свързваща Терминал 2 и бул.
Пуснаха за придвижване естакадата, свързваща Терминал 2 и бул. " Брюксел "

Директната връзка икономисва на кв. " Дружба " натоварването от аерогарата

По думите му до месец би трябвало да бъдат подготвени предконцесионните разбори от интернационалните финансови институции за Летище София . Когато това стане, ще ги прегледаме и ще рестартираме процедурата по концесията , съобщи Московски.

Министърът чака до края на европредседателството ни да завърши подаването на предложения за концесионер на Летище София . Консултанти по процедурата са Световната банка и Европейската банка за възобновяване и развиване.

Според Московски, задачата на концесията е да се усъвършенства ръководството и да се намерят пари за Българските държавни железници.

 Да не жертваме летище
Да не жертваме летище " София " поради БДЖ, приканва Подкрепа

Концесията на летището заплашва и националната сигурност

Припомняме, работещите на аерогара София и от профсъюз КТ " Подкрепа " се съмняват в успеваемостта на сходна концесия.
От синдиката смятат, че тази стъпка ще докара освен до съществени финансови загуби на страната (стотици милиони лева), съкращаване на личния състав, занижаване на качеството на услугите, само че и на ограниченията за сигурност .

Идеята за концесия на летище София бе обновена незабавно след образуване на третия кабинет " Борисов " при започване на месец май Ивайло Московски разгласи желанията на държавното управление да възобнови процедурата, спряна от служебния кабинет.
Месец по-късно Московски уточни септември 2017 година като период за обновяване на процедурата, този път с интернационален съветник . Летище София е един от един от най-големите държавни активи, като се изключи енергийните. Очакваната сума е 480 млн. лева, която да бъде изхарчена за БДЖ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР