Процедурата за изселването на наематели в Кипър, които съзнателно не

...
Процедурата за изселването на наематели в Кипър, които съзнателно не
Коментари Харесай

Собственици ще могат да гонят наематели

Процедурата за изселването на наематели в Кипър, които умишлено не заплащат месечната си лихва или имат отговорности, ще бъде опростена, откакто в Народното събрание към този момент са импортирани за гласоподаване промени на Закона за надзор на наемите. Очаква се те да бъдат гласувани от депутатите през настоящия месец. Мярката ще облекчи наемодателите при изгонването на наематели, които имат задължения или не имат намерение да си платят месечната лихва. Основната смяна е, че притежателят няма да е належащо да потвърждава, че клиентът му не съблюдава отговорностите си, оповестява Cyprus Property News.

Депутатите са „ за” измененията, импортирани от техните сътрудници от групата DISY, която се стреми да реши комплицираните връзки сред двете страни. В измененията е записано, че всеки наемател, който не е внесъл в период месечната лихва, ще получава документално предизвестие. Последният ще има разполагаем 21 дни, с цел да се издължи. Ако не го направи, притежателят има право да стартира процедура по изселването му като подаде заявление в съда. От този миг наемателят ще има 14-дневен период да даде разписка за заплатен наем. В противоположен случай през идващите 3 месеца той може да бъде изселен, в случай че става дума за търговски обект. В случай, че нарушаването се отнася за жилище процедурата продължава 6 месеца.

Промените също по този начин изискват наемателите да желаят документ, че са платили наема си. Това ще спомогне за понижаване на сивия бранш в сегмента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР