Процедурата за избор на изтребител е прозрачна. Това заяви в

...
Процедурата за избор на изтребител е прозрачна. Това заяви в
Коментари Харесай

Цветанов: Радев саботира избора на самолет, иска да отклони страната ни на Изток

Процедурата за избор на изтребител е транспарантна. Това съобщи в фира на bTV ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Припомняме, че през днешния ден държавното управление реши да предложи на Народното събрание да разпореди на Министерски съвет да стартира договаряния със Съединени американски щати за закупуването на самолети F-16 за потребностите на българската авиация.
„ Процедурата е транспарантна, имаме отчет, показан на министъра на защитата и на стопанската система, те показаха, че F-16 е по-доброто решение поради техническите индикатори. Аз съм уверен, че след диалозите цената ще бъде доста по-приемлива за българския данъкоплатец”, сподели Цветанов.
Цветанов отхвърли изказванията на депутата от Българска социалистическа партия Славчо Велков, че изтребителите „ Грипен” са доста по-евтини от американските и добави, че в процеса на договаряния цената на F-16 ще бъде понижена. „ При „ Грипен” техническото съоръжение, което би трябвало да бъде закупено в допълнение, се купува от трета страна, а ние не знаем каква ще бъде цената и каква ще бъде окончателната цена. Те оферират единствено аероплан, без съоръжение. Ще му липсва въоръжение. Това в ценообразуването не е дадено”, уточни водачът на ПГ на ГЕРБ.
Цветан Цветанов изрази подозрение, че Българска социалистическа партия и президентът Румен Радев имат интерес да бъде определен „ Грипен”, тъй като, по думите му, те саботират процедурата по желание на ново бойно въоръжение за потребностите на армията. „ Аз почитам качествата на Румен Радев като водач, само че не почитам качествата му като политик, тъй като той желае да отклони страната ни на Изток, само че не и да затвърдим позициите си в НАТО и Съединени американски щати. Саботирането на този капиталов разход и модернизацията на българската войска е в услуга на всички тези, които имат ползи страната да заплаща за сегашната авиационна техника и да можем фактически да даваме пари за нещо, което е несъвместимо с НАТО”, сподели Цветанов.
Какъв беше коментарът на Цветан Цветанов във връзка митинга на българските превозвачи в Брюксел поради проекта „ Макрон” - вижте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР