Процедурата за бързо отчуждаване на частни имоти вече ще е

...
Процедурата за бързо отчуждаване на частни имоти вече ще е
Коментари Харесай

Земи за тех паркове ще могат също да се отчуждават по бърза процедура

Процедурата за бързо отчуждаване на частни парцели към този момент ще е използвана освен за такива, на мястото на които ще има автомагистрали и електропроводи, само че и за такива, върху които ще се изградят тех паркове. Това гласоподаваха депутатите с второто четене на измененията в Закона за държавната благосъстоятелност.

С новите текстове се задължава съдът да се произнася в седемдневен период, а не до 1 месец, както до момента, по искане за авансово осъществяване на актове за отчуждаване, направени в отбрана на " на изключително значими държавни или публични ползи ". Предложението за смяната е на трима депутати от ГЕРБ, оповестява " Капитал ".

Изданието отбелязва, че измененията са признати бързо, а в преходните и заключителните разпореждания е записано, че почналите производства по отчуждаване на парцели ще се довършват по новата процедура.

Допълнителни условия за допускане на предварителното осъществяване са да има влезнал в действие обстоен организационен проект, с който парцелът е предназначен за създаване на народен обект или обект с национално значение.

Индустриалните зони към този момент ще могат да бъдат определяни за национални обекти с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на стопанската система. Това стана с смяна в Закона за поощряване на вложенията.

В преходни разпореждания е осъществена и смяна в Закона за кадастъра и Имотния указател. С нея уведомяването за промени в кадастъра при повече от 50 парцела ще се вършат посредством Държавен вестник, публикация в локалната работа по кадастъра, в общината и кметството, а не самостоятелно до всеки притежател.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР