Процедурата по размяната на руснака Виктор Бут за американската гражданка

...
Процедурата по размяната на руснака Виктор Бут за американската гражданка
Коментари Харесай

САЩ и Русия размениха Виктор Бут за баскетболистката Бритни Грайнър

Процедурата по размяната на руснака Виктор Бут за американската гражданка Бритни Грайнър завърши сполучливо в четвъртък на летището в Абу Даби. Това оповестиха за ТАСС от съветското външно министерство. Междувременно американският президент Джо Байдън написа в " Туитър ", че Бритни Грайнър е в сигурност и пътува към Съединени американски щати, заяви ЛТА.
„ На 8 декември 2022 година на летището в Абу Даби сполучливо завърши процедурата по размяната на съветския жител Виктор Бут за американската гражданка Бритни Грайнър, които излежаваха присъди надлежно в изправителни институции на Съединените американски щати и Руската федерация ", заяви съветското дипломатическо ведомство. „ Руската федерация от дълго време договаря със Съединени американски щати за освобождението на Виктор Бут. Вашингтон изрично отхвърли да води разговор за включването на руснака в схемата за замяна. Въпреки това Руската федерация продължи интензивно да работи за спасяването наш съотечественик “, оповестяват още от съветското външно министерство.

Виктор Бут излежаваше присъда в американски затвор по обвинявания в трафик на оръжие. Бритни Грайнър бе наказана в Русия за контрабанда и владеене на опиати. Тя беше задържана през февруари тази година, откакто дойде в Москва с полет от Ню Йорк по съмнение, че се пробва незаконно да внесе хашиш в Русия през летище Шереметиево.
Това е втората замяна на пандизчии сред Съединени американски щати и Русия през последните осем месеца, отбелязва АП. Тя бе осъществена в миг на високо геополитическо напрежение сред двете страни на фона на войната в Украйна.
Освобождаването на баскетболната звезда Бритни Грайнър, двукратна златна олимпийска медалистка с националния тим на Съединените щати, бе измежду главните цели на президента Джо Байдън. То бе реализирано, само че на висока цена, и също така някогашният морски пехотинец Пол Уилан остава в съветски затвор към този момент близо четири години, отбелязва АП.

Решението на администрацията на Байдън да се съгласи да пусне руснака Виктор Бут, прочут като Търговеца на гибел, бе взето в конюнктура на засилващ се напън да бъде върната вкъщи Бритни Грайнър - най-известният жител на Съединени американски щати, държан в задграничен затвор. 
За сходна замяна се говореше от месеци. Въпреки това форматът " един против един " е неочакван, поради обстоятелството, че представители на американските управляващи бяха изразили решителност да върнат Грайнър и Уилан дружно вкъщи.
Адвокатът на някогашния морски пехотинец удостовери през днешния ден, че клиентът му е в съветския затвор. Преговорите за освобождението на Пол Уилан не престават, добави той, представен от Ройтерс.
Източник: ТАСС, Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
 
 
 
08 Дек 20228008 Дек 202210008 Дек 202217108 Дек 202218308 Дек 202226008 Дек 2022111КоментариДжентълмен08 Дек 2022 15:38ч.
Кон за кокошка.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати malart08 Дек 2022 15:43ч.
Изиграха го руснаците съвършено тоя мач
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022132619 Ное 2022126208 Дек 20227724 Sep 20223257
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР