Процедурата по приватизацията на Общинска банка е прозрачна и ясна.

...
Процедурата по приватизацията на Общинска банка е прозрачна и ясна.
Коментари Харесай

Герджиков: Процедурата по приватизацията на Общинска банка е прозрачна и ясна


Процедурата по приватизацията на Общинска банка е транспарантна и ясна. В това увери на брифинг в Народно събрание ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ До 2011 година Следствен отдел към окръжна прокуратура, въпреки и притежаваща мажоритарен дял в тази банка, беше изгубила контрола в нейното ръководство. Там се раздаваха необезпечени заеми на свързани лица и така нататък Общината нямаше никакъв надзор в този развой. С доста старания от наша страна контролът върху банката беше възвърнат. От 2011 година до момента Следствен отдел към окръжна прокуратура и СОС като принципал на банката работи старателно по оздравяването ѝ “, изясни Герджиков.

Според него „ тази усърдна работа се изплатила с това, че банката в действителност сега е постоянна, наподобява добре на пазара, макар че надалеч не е измежду водещите на българския пазар “.

„ От 27 банки тя е на 15-а позиция. Смятаме, че не е присъща активност на Следствен отдел към окръжна прокуратура да се занимава с банкова активност. Дебатите по това дали и по какъв начин би трябвало да бъде приватизиран делът на Следствен отдел към окръжна прокуратура се водят от момента, от който си върнахме контрола върху банката. Процедурата е безпределно транспарантна, ясна “, сподели Герджиков.

Той разясни, че одобряването на претендента ще се случи с решение на Комисия за защита на конкуренцията и Българска народна банка.

От друга страна зам.- ръководителят на СОС Николай Стойнев акцентира, че КЕВР дефинира цената на водата и всяко политизиране по-скоро задълбочава казуса с водоснабдяването.

„ Бизнес проектът е признат от СОС, само че там не влиза утвърждение на цена. Тя се дефинира от КЕВР и е напълно в пълномощията на КЕВР да дефинира цената. Дали е висока или ниска, всеки има мнение, само че тук би трябвало експертен коментар и всяко политизиране по-скоро задълбочава казуса с водоснабдяването и качеството на водата в България като цяло “, съобщи Стойнев./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР