Процедурата по несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД в последно време

...
Процедурата по несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД в последно време
Коментари Харесай

Милева: Ганчев дължи 8 милиона за емблемата

Процедурата по неплатежоспособност на ПФК ЦСКА АД напоследък е в застой, компанията "Ред Енимълс ", зад която стои Гриша Ганчев, завоюва търга за активите на сдружението, извършен в Кърджали, с оферта за 8 милиона лв.. По разнообразни аргументи обаче тази сума към момента не е дължима.
Синдикът на сдружението Дора Милева уточни какви са те и разяснява обстановката с марката на армейците. В последните дни се появи информация, че в Патентното ведомство са били подадени документи за регистрацията на няколко сходни емблеми, а това съгласно синдика може да докара до ощетяване на кредиторите на ПФК ЦСКА АД.

"В рамките на миналия месец има няколко опита в Патентното ведомство да се записват няколко марки, които мощно наподобяват тази на ЦСКА. По този метод достоверната марка може да бъде обезценена, а това ще е в ущърб на кредиторите и на купувача ".

"Правя всичко допустимо, с цел да защитя марката. Предприела съм ограничения, като съм внесла съпротива против първата партида за регистрация на марки, които са сходни на тази на ЦСКА. В идващите дни ще внеса още една против останалите опити. Но това ме принуждава да разходвам пари, защото една съпротива е на стойност 400 лв. ", изясни Милева пред "Тема Спорт ".

"С тези свои дейности върша услуга на купувача. Работя както в негов интерес, по този начин и в този на длъжника и на кредиторите. Победителят в търга ще си получи приетата в европейски, а може да се каже и в международен мащаб марка на ЦСКА. Не мога да позволи тя да бъде обезценена и да се употребяват нейни други възможности и копия. А рано или късно марката ще я продам - може и да е след няколко месеца, само че ще стане ", добави Милева.

"Все още няма развиване към жалбите, подадени против разпределението на парите от търга. Подателите им би трябвало да си платят таксите, да дават нужните документи и едвам по-късно жалбите ще се придвижат към Апелативния съд, който би трябвало да се произнесе. Според мен има съзнателно отсрочване, само че не мога да си обясня за какво се прави и в чий интерес е. Част от жалбите имат учредения, а други - въобще ", разяснява още Дора Милева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР