„Процедурата по избор на концесионер на летище София е приключила.

...
„Процедурата по избор на концесионер на летище София е приключила.
Коментари Харесай

Транспортният министър: Концесионерът на летище София не е получил държавна помощ

„ Процедурата по желание на концесионер на летище София е завършила. Тя е била предмет на правосъдно обжалване. Тя е доказана както от Комисията за защита на конкуренцията, по този начин и от Върховен административен съд. Концесионният контракт е подписан през юли предходната година. Концесионер е сдружението „ СофКънект” АД”. Това съобщи от парламентарната естрада служебният министър на превоза Георги Тодоров.

По думите му страните по контракта са изпълнили всички предварителни условия и концесионерът е поел ефикасното ръководство на летището през април тази година. „ Концесионерът е платил първичното концесионно заплащане в размер на 281 210 535 евро без Данък добавена стойност. Средствата са постъпили непосредствено в държавния бюджет”, акцентира министъра.

Той добави, че Генерална дирекция на Европейска комисия е издала писмо, с което се прави авансово умозаключение на службите на еврокомисията, че с концесионният контракт и неговото планувано изменение не се дава държавна помощ на избрания концесионер на летище София.

" За следене на осъществяването на концесионния контракт съм основал нарочна комисия за надзор. Като министър направих няколко срещи с концесионера на летище София. На срещите показах неналичието на задоволство от положението на летището към този миг. Изрично и изрично съм декларирал, че чакам и упорствам за бързи и забележими резултати от страна на концесионера на летището ", сподели още министър Тодоров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР