Процедурата на този етап ще бъде доста по-различна от първата

...
Процедурата на този етап ще бъде доста по-различна от първата
Коментари Харесай

Боян Магдалинчев: Във ВСС сега ще има само гласуване за Иван Гешев

Процедурата на този стадий ще бъде много по-различна от първата процедура. Сега няма да има отчети, показване на господин Иван Гешев, няма да бъдат задавани въпроси към него. Сега ще има гласоподаване.
Това сподели пред Българска национална телевизия Боян Магдалинчев, представляващ Висшия правосъден съвет, който разяснява повторната процедура по желание на нов основен прокурор.

" Ще стане едно обсъждане сред членовете на Висш съдебен съвет, само че няма да бъде такова, каквото беше при първото гласоподаване. Г-н Гешев би трябвало да събере най-малко 17 гласа. Ако не го направи, процедурата се приключва и стартира напълно нова процедура. Ако господин Гешев събере най-малко 17 гласа, Висш съдебен съвет незабавно ще изпрати декрет за сключване от страна на президента за назначение на новия основен прокурор. Няма периоди, които президентът да съблюдава, с цел да подпише указа. Според мен той няма да сезира Конституционния съд. С такова усещане останах. Според мен президентът не желае да бави решението за избор на нов основен прокурор ", разкри Магдалинчев.

По думите му във Висш съдебен съвет не са обсъждали позицията на президента, не е имало публично събиране и приемане на позиция.

" Никъде не написа, че претендентите за нов основен прокурор би трябвало да бъдет повече от един. ", съобщи още Магдалинчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР