Процедура за покупка на два медицински хеликоптера на стойност 20

...
Процедура за покупка на два медицински хеликоптера на стойност 20
Коментари Харесай

Започва процедура за покупка на два медицински хеликоптера с евросредства

Процедура за покупка на два медицински хеликоптера на стойност 20 млн. лева потегли през днешния ден, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството. Средствата са от безвъзмездната финансова помощ, предоставена на Министерството на здравеопазването по процедурата " Регионална здравна инфраструктура - 2 " по Приоритетна ос 4 " Регионална здравна инфраструктура " на европейската стратегия.

България е единствената страна в Европейския съюз, която не разполага с медицински хеликоптер. Последната въздушна кола за спешна помощ бе продадена в чужбина м.г., като по този метод избавителните интервенции по въздух в планините станаха невъзможни.

С обезпечаването на въздушни коли за спешна помощ ще се усъвършенства достъпът до незабавна здравна помощ в страната. Те ще се употребяват за транспорт на потърпевши от мястото на случая до лечебно заведение, за превоз сред лечебни заведения, превоз на пациенти при произшествия с всеобщ темперамент и други, се споделя в известието.

Медицинските хеликоптери ще бъдат употребявани при незабавни обстановки, при трансплантационни обстановки, както и за реакции по време на бедствия и повреди. Предвидено е машините да бъдат оборудвани със модерно здравно съоръжение и да бъде обезпечена нужната инфраструктура за употребата им.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР